OFK BEOGRAD UVELIČAO SPEKTAKL U BUKUREŠTU: Otvoren novi stadion Steaue! Ovo bi poželeo svaki klub u Srbiji! KURIR TV
Foto: Privatna arhiva

Fantazija

OFK BEOGRAD UVELIČAO SPEKTAKL U BUKUREŠTU: Otvoren novi stadion Steaue! Ovo bi poželeo svaki klub u Srbiji! KURIR TV

Fudbal -

Slavna rumunska Steaua otvorila je novi velelepni stadion!

Na svečanosti u Bukureštu specijalni gost bio je OFK Beograd, koji je bio gost rumunskog kluba i 1974. godine kada je otvaran stari stadion.

01:01

OFK BEOGRAD UPRILIČIO SPEKTAKL U BUKUREŠTU: Otvoren novi stadion Steaue! Ovo bi poželeo svaki klub u Srbiji!

Viđen je pravi spektakl i prelepa slika sa celog događaja ostaće u večnom sećanju.

Na stadionu je bilo prisutno oko 13 hiljada gledalaca jer je zbog kovid-mera za gledaoce bilo dozvoljeno samo 50 posto kapaciteta tribina. Navijači Steaue su tokom cele utakmice gromoglasnom podrškom i koreografijama nosili igrače na terenu.

OFK Beograd, Steaua
foto: Privatna arhiva

OFK Beograd je takođe imao podršku svojih pristalica kojima na stotine kilometara nisu predstavljale problem. Uželeli su se da ponovo gledaju svog velikana na internacionalnoj utakmici.

Sama utakmica, u koju su "Romantičari" ušli posle 9 dana priprema i početka prelaznog roka, imala je jak tempo, kao da se nije radilo o ceremonijalnoj utakmici, a viđena su dva različita poluvremena. U prvom periodu igre, kada su u beogradskom timu bili iskusniji igrači, viđena je sasvim izjednačena igra sa napadima na obe strane, da bi u nastavku igre mesto zauzeli mladi momci među kojima je bilo i kadeta, čiji je prosek godina bio jedva 19.

Prvo poluvreme je završeno bez golova, sa nešto više šansi domaćih, da bi u drugom periodu igre gosti čak šest puta vadili loptu iz svoje mreže: Steaua - OFK Beograd 6-0 (0-0).

OFK Beograd, Steaua
foto: Privatna arhiva

OFK Beograd: Jevtić, Zlatković, Janković, Pantić, Maksić, Nedeljković, Božić, Kilibarda, Ratković, Ugrica, Mikan. U nastavku igre nastupili su: Milić, Marić, Petković, Radinović, Veselji, Popović, Ivaniš, Radman, Vučić, Simović, Preradović i Đorđev.

Nakon meča Steaua je na scenski sjajnim načinom obeležila 35 godina od osvajanja Kupa evropskih šampiona i još jednom se zahvalila svojim legendarnim igračima predvođenim Lakatušem, Dukadamom, Belodedićem, Picurkom...

OFK Beograd, Steaua
foto: Privatna arhiva

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track