VELIKA ČAST ZA TINEJDŽERA: Ima 18 godina, a stadion u Francuskoj već NOSI IME po njemu! FOTO
Foto: AP

Ušao u legendu

VELIKA ČAST ZA TINEJDŽERA: Ima 18 godina, a stadion u Francuskoj već NOSI IME po njemu! FOTO

Fudbal -

Eduardo Kamavinga, supertalentovani je fudbaler Rena, za koga interesovanje pokazuju mnogi veliki klubovi Evrope. Ipak, ovaj tinejdžer se izdvaja od nekolice evropskih igrača sličnih karakteristika.

Verovatno nikada u istoriji fudbala se nije dogodilo da jedan stadion dobije ime po tako mladom igraču, a Eduardo može da se pohvali baš s tim. Ima 18 godina, a stadion u mestu Lašapel Žanson u blizini Rena dobio je ime po njemu - Stadion Eduardo Kamavinga.

On je, naime, rastao u obližnjem Fužeru i kao petlić je počeo da uči fudbal u akademiji CF2L u Lašapel Žansonu. Neverovatan talenat ga je već sa 13 godina odveo u Ren.

Kada su čelni ljudi CF2L akademije uspeli da izgrade novi stadion, odlučili su da mu daju naziv po najpoznatijem produktu njihove fudbalske škole, a to je upravo Eduardo Kamavinga.

On je,inače, rođen u Angoli, ali, kada je imao dve godine, njegovi roditelji su uspeli da se domognu Francuske. Dalja priča kao da je iz filma, Eduardo je u najranijih fudbalskim danima privukao pažnju kao jedan od najtalentovanijih klinaca u Francuskoj.

Sa 16 godina debitovao je za Ren u Lig 1, a odigrao je već 67 mečeva za ovaj klub u elitnom društvu. Dogurao je i do seniorske reprezentacije Francuske. U oktobru prošle godine u prijateljskom meču sa Ukrajinom postao je najmlađi strelac "galskih petlova" još od 1914.godine.

Navodno, Real je spreman da ga plati 50 miliona evra, a u trci je i Mančester junajted.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track