Bjeković: Đurić će biti večan, šta god da se desi!

Digao ruke

Bjeković: Đurić će biti večan, šta god da se desi!

Fudbal -
Nenad Bjeković veruje da predsednik i njegovi saradnici neće napustiti klub, kakav god debakl Partizan pretrpeo

Tito, partija...Dugogodišnji sportski direktor Partizana Nenad Bjeković nema dilemu kada je reč o tome da li će se aktuelno rukovodstvo, predvođeno Draganom Đurićem, povući sa funkcija u klubu, uprkos velikom nezadovoljstvu navijača rezultatima i načinom na koji se vode crno-beli. Bjeković iz iskustva kaže da za lošu situaciju, koja je kulminirala porazom od Donjeg Srema, ne treba kriviti trenera Vermezovića, jer se nerad u prethodnih šest meseci ne može „zakrpiti“ na letnjim pripremama.- Ne vidim način da Dragan Đurić i njegovo rukovodstvo u skorijoj budućnosti napuste Partizan. Mislim da tu ništa ne bi promenio ni eventualni neuspeh u Evropi. Oni će ostati do kraja - rekao je Nenad Bjeković.Ko je kriv za debakl od Donjeg Srema?- Greška je napravljena pre otprilike šest meseci. Pola godine je bačeno u vodu, tako da Vermezoviću nije bilo lako da zakrpi sve što je loše urađeno pre njega. Manje-više, kod njega su isti igrači koji su izborili Ligu šampiona, pa nije moguće da su tada znali da igraju, a sad ne umeju. Kriza je stvorena zbog negativne atmosfere oko kluba i ekipe, a to oni koji bi morali da „ispeglaju“ probleme nisu sposobni da urade.Za šta je odgovornost trenera i uprave najveća?- Neću mnogo da pričam o trenutnoj situaciji u klubu iz poštovanja prema Vladimiru Vermezoviću. Ako bih nešto rekao račun ovih drugih, izazvao bih replike, a meni nije cilj da u učestvujem u raspravi.

Dragan Đurić
Dragan Đurić

Zabija radi šta hoćePoštovanje verskih običaja nije jedini razlog što fudbaler Partizana Mohamed Zabija nije fizički spreman za celu utakmicu. Trener Vladimir Vermezović rekao je da u čudne navike Libijca spadaju izostanci s treninga bez objašnjenja ili napuštanje treninga bez dozvole trenera:- Trenira kad mu se ćefne! Dolazi kad hoće, ali valjda je tako navikao u prethodnom klubu, gde je bio zvezda.Svedoci kažu da je u ponedeljak, pola sata pre završetka prepodnevnog treninga, Zabija svojevoljno skinuo kopačke, napustio teren i otišao u svlačionicu.

Neću da se vratimPlanirate li da se vratite na čelo kluba s nekom drugom garniturom u upravi?- Pomogao bih svakome kome bi bilo potrebno moje iskustvo u vođenju Partizana. Da li bih ponovo postao rukovodilac, o tome uopšte nisam razmišljao. To eksponiranje nije više za mene.Da li znate da na forumima navijači prizivaju vremena kad ste i vi bili u klubu?- Nažalost, nisam osetio da su navijači nostalgični prema vremenima kad sam bio u upravi kluba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track