STARA DAMA POKAZALA VELIČINU: Juventus se izvinio zbog neprimerenog tvita
Foto: Profimedia

lep gest

STARA DAMA POKAZALA VELIČINU: Juventus se izvinio zbog neprimerenog tvita

Fudbal -

Italijanski fudbalski klub Juventus se večeras izvinio zbog tvita na kome jedna igračica tima prstima oponaša kose oči i nosi šolju na glavi, aludirajući na stereotipe o Azijatima.

"Želimo da izrazimo naše iskreno izvinjenje zbog rasno diskriminišuće objave na tviter nalogu ženskog tima Juventusa", navodi se u saopštenju kluba.

Tvit na kome fudbalerka Sesilija Salvai pravi diskriminišuće poze izazvao je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama i on je odmah uklonjen.

"Klub je odmah shvatio da je napravio neoprostivu grešku, i da je ona ozbiljno povredila sve koji se bore protiv rasne diskriminacije. Juventus prepoznaje svoju grešku, a klub će duboko razmisliti i pažljivo analizirati, kako se ovakve stvari ne bi ponovile", stoji u saopštenju.

Italijanski fudbal, kao i druga evropska prvenstva, bio je poprište rasističkih incidenata poslednjih sezona, uključujući i majmunske povike upućene tamnoputim igračima u brojnim slučajevima.

Tradicionalno, sezonu u Engleskoj otvara Superkup, odnosno Komjuniti šild, u kojem će se danas (18.15) na Vembliju sastati Mančester Siti i Lester. Biće to dobra prilika da na delu vidimo timove koji su među kandidatima za vrh tabele u predstojećoj sezoni. Kvota na Siti je 2,00, na iks 3,45, a na Lester 3,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Siti - Lester.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track