MESI NE MOŽE U PARIZ! Član uprave Barselone blokira odlazak Argentinca u PSŽ
Foto: Profimedia

OBRT

MESI NE MOŽE U PARIZ! Član uprave Barselone blokira odlazak Argentinca u PSŽ

Fudbal -

Argentinski fudbaler Lionel Mesi napustio je Barselonu i po svemu sudeći karijeru bi trebalo da nastavi u Pari Sen Žermenu.

Navijači španskog kluba su razočarani ishodom višemesečnih pregovora fudbalera i uprave Barselone, a sada je član uprave katalonskog kluba podneo je zahtev francuskom sudu i Evropskoj komisiji da blokiraju ugovor Argentinca i PSŽ jer u Francuskoj nije doneta odredba o poštovanju finansijskog fer-pleja.

U pravilniku se navodi da fudbalski klubovi ne smeju da troše više novca na plate svojih timova nego što zarađuju. Ista pravila važe u većini drugih najjačih evropskih fudbalskih liga, ali ne i u Francuskoj, a razlog tome je, prema mišljenju člana Barselone koji je podneo zahtev, to što čelnici francuskog fudbala na svaki način žele da pomognu PSŽ da postane šampion Evrope .

On kaže da bi svaki transfer Mesija u PSŽ bio "narušavanje konkurencije sa drugim nacionalnim ligama" i da bi kao takav bio "štetan i za navijače Barselone". To bi takođe uticalo na tržišnu konkurenciju unutar Evropske unije i stoga bi predstavljalo nelegalnu državnu pomoć.

U međuvremenu, hiljade navijača PSŽ okupilo se ispred pariskog aerodroma kako bi dočekalo Mesija, iako on još nije napustio Barselonu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track