DA LI SMO VEĆ SADA DOBILI GOL SEZONE U SUEPRLIGI SRBIJE? Pogledajte majstoriju sa 60. metara u Kruševcu! VIDEO
Foto: pRINTSCREEN

KONFERENCIJA

DA LI SMO VEĆ SADA DOBILI GOL SEZONE U SUEPRLIGI SRBIJE? Pogledajte majstoriju sa 60. metara u Kruševcu! VIDEO

Fudbal -

Napredak je na svom stadionu pobedio lučansku Mladost sa 2: 1 u lepoj i nadahnutoj igri u drugom poluvremenu.

Napredak u prvom poluvremenu nije delovao ofanzivno onoliko koliko je potrebno za pobedu, što su gosti znalački iskoristili i nametnuli svoj stil igre. Bili su znatno opasniji pred gpolom domaćina, a to je dovelo i do pogotka – autogolom Kerkeza u 40. minutu. Vredi zabeležiti i opasan napad Lučanaca koji je krunisan golom, ali je sudija opravdanio poništio zbog faula nad jednim domaćim igraćem u šesnaestercu Napretka.

Drugo poluvreme – druga slika na terenu. Napredak je krenuo na sve ili ništa. Ređali su se napadi i šanse pred golom gostiju. U 56. minutu je Saša Marjanović odlično izveo slobodan udarac i faktički je Ognjena Mršića spojio sa loptom i pogodak je bio neminovan. Ređale su se šanse i promašaji domaćina. Tomićev udarac sa 25 m golman gostiju je krajnjim naporom skrenuo u korner. Samo dva minuta kasnije Kočić je promašio iz vrlo izgledne prilike na pas Marjanovića. I najbolji igrač i kapiten Čarapana se bukvalno obrukao – sa pet metara je pogodio stativu u 70. minutu. Ipak pravda je stigla i Saša Marjanović je postao junak utakmice - u 75. minutu je opalio sa više od 50 m, jer je video da golman Lučanaca nije na pravom mestu i pogodio na opšte oduševljenje publike. Ovo je potpuno zaslužena pobeda Kruševljana, koji su imali i znatno veći posed lopte (63:37). Do kraja utakmice bilo je još nekoliko šansi pred oba gola, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Milan Đurićić, trener Napretka, izjavio je da je Mladost potpuno zasluženo povela u prvom poluvremenu: - Nismo dobro počeli utakmicu, Lučanci su biliu bolji u prvom poluvremenu. Napredak je u drugom poluvremenu pokazao da igra ozbiljan fudbal i zato publika u sve većem broju dolazi na naš stadion.

Ivan Stefanović, veliki napretkovac (bio fudbaler, trener i šef Stručnog štaba), sada na klupi Lučanaca, bio je iskren: - Napredak je bio znatno bolji u drugom poluvremenu, a mi nismo ni imali sreće. Okrećemo se novim izazovima koji nam predstoje.

Napredak sada ima 9 bodova i nalazi se na 4. mestu, a Mladost je poslednja na tabeli bez bodova, ali i sa utakmicom manje.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track