BEN SRUŠIO DVA REKORDA: Napadač Crvene zvezde postao najbolji strelac stranac u klubu, ali i srpskom fudbalu!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

dijara otišao u istoriju

BEN SRUŠIO DVA REKORDA: Napadač Crvene zvezde postao najbolji strelac stranac u klubu, ali i srpskom fudbalu!

Fudbal -

Fudbaler sa Komorskih ostrva dao 67 golova igrajući u Srbiji i 13 pogodaka noseći crveno-beli dres u evropskim utakmicama.

Crvena zvezda je savladala ekipu Kluža rezultatom 4:0 u okviru prvog meča plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope, a El Fardu Ben je pogotkom iz 68. minuta uspeo da sruši dva rekorda. Naime, on je postao najefikasniji stranac Zvezde u evropskim mečevima sa 13 pogodaka, kao i strani fudbaler sa najviše golova u istoriji srpskog fudbala - 67.

El Fardu Ben
foto: www.crvenazvezdafk.com

Još u januaru 2018. godine, El Fardu Ben je stigao u Crvenu zvezdu i jedan je od fudbalera sa najdužim stažom u crveno-belom klubu, ali ne samo to, od kada je Komorac obukao crveno-beli dres, kao da je odlučio da obori sve rekorde koje su strani fudbaleri do tada postavljali.

Već je postao strani fudbaler sa najviše utakmica (138) i ukupno pogodaka (67), a od sinoć je sa 13 postignutih golova u evropskim takmičenjima uspeo da sruši i taj rekord, te pretekne Ričmonda Boaćija koji je bio na koti 12.

A da je Ben spreman da piše stranice istorije srpskog fudbala govori to da je sa 67 postignutih golova iza sebe ostavio Laminu Dijaru, bivšeg igrača Partizana, koji je jednom manje uspevao da pogodi mrežu noseći dres večitog rivala.

Interesantno je da je Ben to uspeo da uradi uprkos tome što je odigrao dve utakmice manje od Dijare.

El Fardu Ben
foto: www.crvenazvezdafk.com

Interesantno je da je Ben sada samo jedan gol daleko od toga da se po broju pogodaka u Evropi izjednači sa čuvenim Darkom Pančevim, a potom i da "napadne" Nikolu Žigića (17), Boru Kostića i Dušana Savića (20), dok je neprikosnoven na listi Zoran Filipović sa 28 postignutih golova. A što se tiče stranaca, apsolutno je oborio sve rekorde, kako u klubu, tako i u srpskom fudbalu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track