VALJAK ZARIBAO NA AZORSKIM OSTRVIMA: Partizan se sa golom zaostatka protiv Santa Klare vraća u Beograd! VIDEO
Foto: Partizan.rs

liga konferencija

VALJAK ZARIBAO NA AZORSKIM OSTRVIMA: Partizan se sa golom zaostatka protiv Santa Klare vraća u Beograd! VIDEO

Fudbal -

Crno-beli gubili i 2:0 u Portugalu, ali na kraju izborili minimalan poraz (2:1) pred revanš u Beogradu

Na poluvreme bitke za Ligu konferencija Partizan odlazi sa minusom od jednog gola! Santa Klara pobedila je crno-bele sa 2:1 (1:0) u prvom meču plej-ofa za treće po rangu evropsko takmičenje.

Očajno prvo poluvreme odigrala je ekipa Aleksandra Stanojevića! Uostalom, podatak da nisu imali nijedan šut u okvir gola najbolje odslikava njihov učinik na terenu. Nisu ni Portugalci prikazali neku spektakularnu igru, ali su dali gol već u 4. minutu, imali i pogođenu prečku... U nastavku meča domaći su ponovo posle četiri minuta igre došli do gola. Katastrofalna reakcije cele odbrane Partizana prethodila je golu Morite. Shvatili su u tim momentima crno-beli da tako više ne ide... Konačno su zaigrali hrabrije i ozbiljnije. To je rezultovalo sjajnom akcijom Natha i Šćekića i egzekucijom Vujačića. Crnogorski štoper se golom iskupio da jako loše reakcije kod prva pogotka domaćina.

Očito je bilo da su naporno putovanje i velika vlažnost vazduha uticali na energiju igrača srpskog kluba. U revanšu sledećeg četvrtka u Beogradu gosti će biti u poziciji kakvoj je Partizan bio prethodne večeri. Minimalan minus, ali šanse Partizana da prolaz u grupnu fazu i dalje su, čini se, veće nego što ih ima Santa Klara.

1 / 7 Foto: Partizan.rs

Tok meča:

Kraj meča!

90+4. minut - Žurti karton za Sinišu Saničanina.

90+2. minut - Žuti karton za Uroševića zbog faula nad Rikardinjom.

90. minut - Utakmica je produžena za četiri minuta.

86. minut - Žuti karton za Aleksandra Lutovca koji je prekinuo kontranapad domaćih.

85. minut - Umesto Lazara Markovića u igri je Nikola Terzić.

83. minut - Oprobao je šut levom nogom fudbaler domaćih koji je sada ušao u igru, ali tik pored gola crno-belih.

77. minut - Umesto Šćekića u igru je ušao Milan Smiljanić.

70. minut - Nekoliko odličnih šansi za Partizan. Najpre je imao šansu Suma, pa onda Lutovac na pas Markovića, a u nastavku se nije najbolje snašao Rikardo i propala je najbolja šansa Partizana nakon pogotka.

Partizan, Santa Klara
foto: Partizan.rs

65. minut - Ponovo je za Partizan opasan bio Rui Košta koji je probio po levoj strani i pokušao loptu da zavrne na penal, ali u poslednji čas reagovao je Igor Vujačić koji je loptu izbio u korner.

60. minut - Odlična šansa za domaće. Oprobao je šut Linkol iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca, ali sjajna odbrana Popovića. U nastavku akcije probao je Morata, ali lopta je prošla tik pored stative gola Partizana.

56. minut - Žuti karton za Sumu samo minut nakon što je ušao u igru.

55. minut - Suma je ušao u igru umesto Natha.

54. minut - GOOOOOOOOL! Vujačić smanjuje prednost Portugalaca. Sjajna akcija Partizana koju je započeo Natho iz prekida, lopta je došla do Šćekića koji je glavom prebacio na drugu stranu do Vujačića koji je zakucao u mrežu domaćina.

53. minut - Žuti karton za Moritu zbog faula nad Jojićem.

49. minut - GOOOOOOOOL - Hidemasa Morata je došao do lopte posle karambola u šesnaestercu Partizana i napadač Portugalaca pogađa nebranjeni deo mreže šutem po zemlji u kontra ugao.

47. minut - Prvi šut u okvir gola za Partizan. Probao je Lazar Marković šutem iskosa po zemlji sa desne strane, ali pravo u golmana Portugalaca.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

45. minut - Završen je prvi deo igre.

40. minut - Nova prilika za Partizan i ponovo iz kornera. Sada je glavom probao Rikardo sa ivice peterca, ali lopta ponovo nekontrolisano ide preko gola domaćih.

38. minut - Posle kornera lopta je došla do Saničanina koji je probao iz poluvoleja, ali lopta mu je prešla preko noge i otišla daleko preko prečke.

33. minut - Žuti karton za Jojić zbog faula nad Karlosom.

28. minut - Nova odlična prilika za Rui Koštu, izbio je sam ispred Popovića iskosa sa leve strane, ali pravo u golmana Partizana. Ređaju se šanse za domaćina, gol visi u vazduhu.

Partizan, Santa Klara
foto: Partizan.rs

25. minut - PREČKA! Domaćin je pogodio prečku udarcem glavom posle auta. Malo je falilo da domaći dupliraju prednost zbog nepažnje odbrane Partizana.

20. minut - Prvi korner na meču za Partizan. Probao je Jojić iz slobodnog udarca, ali ponovo je zakačio živi zid.

Zanimljiv podatak. Dva puta u karijeri Rikardo je postigao gol Santa Klari i to 59. minutu oba puta, videćemo da li će i večeras nastaviti tradiciju.

6. minut - Najbolja šansa za Partizan na meču. Posle prodora Rikarda štoper domaćih je napravio faul na ivici šesnaesterca i dobio žuti karton. Probao je iz prekida Jojić, ali pravo u živi zid domaćina.

4. minut - GOOOOOOOOL - Karlos postiže pogodak. Jeftin gol su primili crno-beli.

2. minut - Prvi šut na meču, probao je Rui Košta sa nekih 20 metara iz poluvoleja, ali pored gola Partizana.

1. minut - Utakmica je počela.

Sastavi:

Santa Klara: Fernandeš, Rafael Ramos, Boateng, Viljanueva, Mansur, Morita, Karvaljo, Linkoln, Karlos, Žan Patrik, Košta

Partizan: Popović, Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Šćekić, Jojić, Natho, Marković, Holender, Rikardo.

Partizan, Santa Klara
foto: Flešskor

Partizan želi evropsku jesen, a prepreka za taj cilj je portugalska Santa Klara.

Crno-beli prvu utakmicu igraju večeras (22.30, RTS 1) na Azorskim ostrvima, poznatim po vulkanima, a šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević je simbolično poručio da se nada erupciji.

- Nadam se da će vulkan proraditi, ali u mojim igračima, videćemo, pripremali smo se kao za svaku jaku utakmicu do sada. Ovde je 90 odsto vlažnost vazduha, znamo šta nas čeka - rekao je Stanojević.

Santa Klara je u prethodnoj rundi takmičenja izbacila Olimpiju koju vodi Savo Milošević, međutim, Stanojević se nije čuo s njim.

- Imaju dosta igrača koji mogu sami da reše utakmicu, ne bih izdvajao nikoga. Jedan od načina je da dugim loptama prebacimo igru s naše polovine na njihovu. Uvek kažem da je važno da ostanemo u igri pred revanš. Nijedan rezultat nam ne garantuje prolaz i bićemo zadovoljni svakim rezultatom koji nas ostavlja u mogućnosti da sami odlučujemo o prolasku - rekao je Stanojević i osvrnuo se na probleme s koronavirusom u redovima rivala:

- Protiv Olimpije nisu igrala njihova tri standardna fudbalera, ali imamo i mi probleme... Nema Jovića i Pantića, igrača koji su u najboljoj formi na početku sezone, imamo problem i sa Zdjelarom i Šćekićem.

Doslovno desetkovani Korona pokosila Portugalce

Santa Klara ima ozbiljnih problema sa sastavom i pitanje je na koliko će igrača protiv Partizana moći da računa trener Ramos. Ukupno 14 članova tima je zaraženo koronavirusom, među njima i rezervni golman. Najbolji igrač Kostinja doživeo je povredu Ahilove tetive i operisan je, pa ga čeka duža pauza.

Santa Klara - Partizan

Stadion: Sao Migel. Kapacitet: 13.277. Sudija: Serdar Gozujubuk (Holandija). 22.30, Arena sport 1, RTS 1

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track