01:52

ALEKSANDAR ČEFERIN ZA KURIR: Pozdrav čitaocima u Srbiji, volite fudbal! KAKO TO DA PREDSEDNIK UEFA NIJE IMAO ZAPAŽENU KARIJERU, A I DANAS DAJE GOLOVE KAO OD ŠALE?!

SPORTSKE IGRE MLADIH

ČEFERIN ZA KURIR: Pozdrav čitaocima u Srbiji! KAKO TO DA PREDSEDNIK UEFA NEMA ZAPAŽENU KARIJERU A I DANAS DAJE GOLOVE KAO OD ŠALE?

Fudbal -

Pozdrav čitaocima Kurira iz Beograda i cele Srbije! Pratite fudbal, volite fudbal, navijajte za fudbal i fudbal će vam sigurno uzvratiti s ljubavlju i dobrim rezultatima!

Ovo je poruka Aleksandra Čeferina, predsednika UEFA, izrečena našem uredniku na regionalnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu. Nekada fudbaler iz Slovenije, a poslednjih nekoliko godina prvi čovek evropske kuće fudbala, uveličao je manifestaciju kojoj je Kurir medijski sponzor, zajedno sa asovima svetskog fudbala – Predragom Mijatovićem, Luisom Figom, Fernandom Jerom, Zvonimirom Bobanom, Darijom Srnom i mnogim drugima.

SiM, Split
foto: Senko Župljanin

"Sportske igre mladih su ujedinile region. I ovoga puta je poslata lepa slika u Evropu i svet. A mladi momci iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine na terenu su pokazali da ovaj region itekako ima lepu fudbalsku budućnost", istakao je za Kurir Aleksandar Čeferin, strelac evrogola na revijalnom meču u sred splitske Rive.

SiM, Split
foto: Senko Župljanin

Tim sastavljen od svetskih zvezda, među kojima je bio i Čeferin, izgubio je od učesnika Sportskih igara mladih rezultatom 5:4. A sudeći po borbi na terenu malog fudbala tokom 40 minuta igre (2 puta 20), nije to bio samo revijalni meč, već nalik onom u finalu Lige šampiona ili finalu Evropskog prvenstva. Luis Figo se posebno nervirao kod primljenih golova, istinski bez foliranja, pa je čak u jednom trenutku žučno zamerio legenrarnom italijanskom sudiji Robertu Rosetiju na nepostojećem faulu, očito želeći da ga podseti da ne voli da gubi čak ni revijalne utakmice.

SiM, Split
foto: Senko Župljanin

"To je draž fudbala. Istinske zvezde ni dan danas ne vole da gube, pa je ova pobeda selekcije Sportskih igara mladih još veća ako se zna da nije bilo popuštanja. Ali ostavimo rezultat po strani, lepo je videti ovoliko asova u Splitu, a posebno raduje što smo na Igrama videli još mnnogo talentovane dece, ne samo u fudbalu, već i u ostalim sportovima. I sve njih mlade, i sve nas starije, krasi jedno, tačnije dve stvari - drugarstvo i želja za pobedom", jasan je bio Čeferin, koji je na fudbalu pokazao itekakvo znanje s loptom, pa je pravo čudo da nije imao zapaženu igračku karijeru.

SiM, Split
foto: Senko Župljanin

Oduševljenje Sportskim igrama mladih nisu krili ni Luis Figo i Fernando Jero, legendarni fudbaleri Barselone i Real Madrida, a mini intervju sa slavnim španskim fudbalerom moći ćete da pročitate sutra u Kuriru.

SiM, Split
foto: Senko Župljanin

I dok su pomenute svetske zvezde na splitskoj Rivi pokazale da nisu zaboravile da igraju fudbal, neki drugi istinski asovi nisu mogli da dođu na finale Sportskih igara mladih, ali su se obratili masi klinaca putem video poruke. Tako su ovacije dobili: Dragan Stojković Piksi, Luka Modrić, Slaven Bilić, Boško Đurovski i mnogi drugi.

SiM, Split
foto: Senko Župljanin

Idejni tvorac i osnivač Sportskih igara mladih Zdravko Mamić zahvalio se na čestitkama povodom 25 godina postojanja manifestacije, a učesnike je specijalno pozdravio i Johanes Han, evropski komesar za pregovore o proširenju.

Poseban doprinos za uspešne Igre dala je predsednica Sportskih igara mladih za područje Srbije Marija Mihajlović, a spektakl u Splitu uveličao je i ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić.

1 / 17 Foto: Senko Župljanin

(Goran Anđelković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track