ZVEZDA JE MOTOR SRPSKOG FUDBALA: Crveno-beli skupili više bodova nego svi ostali zajedno, može li Partizan da ih isprati
Foto: www.crvenazvezdafk.com

za dva kluba u ligi šampiona

ZVEZDA JE MOTOR SRPSKOG FUDBALA: Crveno-beli skupili više bodova nego svi ostali zajedno, može li Partizan da ih isprati

Fudbal -

Večiti najbolje kotirani na listi UEFA što se tiče nacionalnog koeficijenta.

Veliku borbu Srbija vodi ove sezone kada je u pitanju nacionalni koeficijent u UEFA takmičenjima.

Naša zemlja je na 12. mestu i ima dobru priliku da se nađe među 15 zemalja, te da u sezoni 2023/24 ima dve ekipe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i jedno mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Crvena zvezda je na dobrom putu da osigura grupnu fazu Lige Evrope, posle ubedljive pobede nad rumunskim Klužom od 4:0 u Beogradu.

Partizan, Santa Klara
foto: Partizan.rs

Partizan je poražen u prvoj utakmici od Santa Klare u Portugalu sa 1:2, ali je i dalje u dobroj prilici da se posle revanša u Beogradu domogne grupne faze Lige konferencija.

Milan Pavkov
foto: www.crvenazvezdafk.com

Zanimljivo je da je Crvena zvezda sakupila više bodova nego svi ostali srpski klubovi zajedno. Crveno-beli bi ove godine trebalo petu godinu zaredom da igraju u grupnoj fazi u Evropi. Zvezda je u poslednjih pet sezona sakupila čak 56 bodova.

Crvena zvezda
foto: Printskrin/Tviter

Partizan je doneo Srbiji 31,5 bodova i jedini je klub koji koliko-toliko može da isprati Crvenu zvezdu. Svi ostali klubovi doneli su mizeran broj bodova Srbiji.

Vojvodina 7, od čega je 5,5 iz sezone 16/17, koja se briše ove sezone. Tu su još i Čukarički sa 4,5, Radnički iz Niša sa 3, a Spartak i TSC sa 2,5.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track