NIKAD NISAM BIO BLIZU OSTAVKE! Stanković po plasmanu u Ligu Evrope: Ponelo me, popeo sam se da slavim sa igračima i navijačima
Foto: Starsport©

analiza

NIKAD NISAM BIO BLIZU OSTAVKE! Stanković po plasmanu u Ligu Evrope: Ponelo me, popeo sam se da slavim sa igračima i navijačima

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković bio je zadovoljan posle utakmice i duple pobede tima nad rumunskim Klužom (4:0, 2:1) u plej - ofu za plasman u Ligu Evrope.

Specijalni izveštač Kurira iz Kluža - Aleksandar Radonić

Crvena zvezda je ispunila cilj i peti put igraće Evropu.

- Bila je fer-plej borba dva dobra tima. Teren je uvek merilo. Hvala na lepom prijemu, bilo je čvrsto, ali korektno - rekao je Stanković, a potom odgovorio na provokativno pitanje rumunskih novinara oko toga da su njemu i kolegi Šumudiki bili spremni otkazi jer nisu prošli u Ligu šampiona.

- Ja nijednog trenutka nisam bio blizu ostavke, ne znam šta se dešavalo u Klužu. Koliko znam, klub nije želeo da me smeni. Iz poštovanja prema kolegi ne bih dao sebi za pravo da bilo šta izgovorim.

Komentarisao je Dejan Stanković utakmicu sledećim rečima.

Iza nas je 14 utakmica u nešto više od mesec dana. Neću da budem papagaj, ali Zvezda igra peti put zaredom grupnu fazu u Evropi. Zadovoljan sam pristupom, razmišljamo da donesemo pobedu. Mogli smo da primimo gol iz penala, tvrda i dobra utakmica.

Zahvalio se i Delijama.

Hvala navijačima koji su prevalili toliko kilometara da se osećamo kao kod kuće.

Pomenuo je i svoje igrače.

Iznenadili su me Drago i Degenek, kapa dole. Imali su ozbiljne probleme a izdržali su skoro 90 minuta. Imamo još jednu utakmicu, pa nas čeka letnja pauza posle ove letnje lige.

Posle dužeg vremena javnost je videla Stankovića nasmejanog.

- Osmeh je najbitniji, energija, pozitivna. Imam još mnogo toga da dam. Volim igrače, moj stručni štab, svi ćue i rade. Osmeh je mnogo bitan

Govorio je i o presiji tokom leta sa kojom su se nosili u Crvenoj zvezdi,a dotakao se i sutrašnjeg žreba.

- Mi smo u Beogradu imali nadrealan pritisak. Mnogo toga nerealno i nezasluženog. Kluž je dobra ekipa, postižu sjajne rezultate. Ovo je velika, dupla pobeda, preponosan sam. Zagarantovano nam je šest utakmica, bilo ko da dođe. A, to je najvažnije. Voleo bih Lacio, da se vratim u Rim, bilo bi lepo.

O Ligi šampiona nije želeo da priča.

- Ostvario sam realan cilj, to je plasman u Ligu Evrope. Tu bih stavio tačku.

Ponovo se dotakao priče o ostavci, o kojoj se spekulisalo posle eliminacije od Šerifa.

- Jedino mesto gde želim da budem je Crvena zvezda. Nisam hteo da odem.

Slavio je trijumf u Klužu sa Delijama.

- Ponele su me emocije posle svega kroz šta prolazimo. Popeo sam se... Obožavam Crvenu zvezdu, proslavio sam sa igračima i navijačima - zaključio je Stanković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track