KOLIKO VEČITI VREDE U EVROPI! Zvezda i Partizan drugi u svojim grupama
Foto: Starsport, Fkcrvenazvezda

transfermarket

KOLIKO VEČITI VREDE U EVROPI! Zvezda i Partizan drugi u svojim grupama

Fudbal -

Srbija će imati dva predstavnika u evropskim fudbalskim nadmetanjima, pošto je Crvena zvezda duplom pobedom nad rumunskim Klužom (4:0, 2:1) izborila plasman u Ligu Evrope, dok će Partizan posle eliminacije portugalske Santa Klare (1:2, 2:0) igrati novoosnovanu Ligu konferencija.

Oba kluba su dan kasnije dobila rivale u grupnim fazama. Crvena zvezda igraće u grupi Lige Evrope zajedno sa Bragom, Ludogorecom i Midtjilandom, dok je Partizan u Ligi konferencija u grupi u kojoj su još Gent, Flora, i Anortozis.

Po okončanju žreba, a i pre nego su izvučene kuglice, često se polemiše o vrednostima ekipa sa kojima se susreću srpski timovi.

Ukoliko pogledamo vrednost klubova na specijalizovanom sajtu za vrednost fudbalera "Transfermarkt" apsolutni favorit u Zvezdinoj grupi "B" Lige Evrope je Braga čija je vrednost 115.35 miliona evra. Pojedinačno, Rikardo Horta je najvredniji igrač tima sa vrednošću od 14 miliona evra, a četvorica fudbalera je vrednosti preko 10.000.000 evra.

Druga je Crvena zvezda, vrednost šampiona Srbije je 58.85 miliona evra, a najvredniji fudbaler je Mirko Ivanić kojeg "Transfermarkt" procenjuje na 6.5 miliona evra. Crveno-beli će voditi bitku sa Mitđilandom za drugo mesto ako gledamo samo vrednost timova, Danci su procenjeni na 52.10 miliona, a najvredniji su Evander i Andres Drejer koji su procenjeni na šest miliona evra.

Najmanju vrednost ima Ludogorec koji se ceni na 35.5 miliona evra, čiji je kapiten Anton Neđakov procenjen na 3.2 miliona evra.

U Partizanovoj grupi "F" Lige konferencija Gent je najvredniji tim sa 50.65 miliona evra, a Eliša Ovusu najvredniji fudbaler od 5,5 miliona evra.

Partizan je na drugom mestu sa procenom od 29.90 miliona, a najvredniji je mladi Nemanja Jović, talentovani napadač procenjen je na 3.5 miliona evra, a u slučaju dobrih igara u evropskim mečevima mogao bi dodatno da uveća.

Vrednost kiparskog tima Anortozisa procenjena je na 10.68 milion evra, najvredniji igrač je Kostakis Artimatas sa cenom od 800.000 evra, dok je ceo tim Flore iz Talina, koja je pre dve godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope eliminisala niški Radmički procenjen na 4.5 miliona evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track