JEDVA ČEKAM DA IGRAM PROTIV PARTIZANA! Srbin iz Anortozisa hvali crno-bele: Fenomenalno su počeli
Foto: Starsport©

raport sa kipra

JEDVA ČEKAM DA IGRAM PROTIV PARTIZANA! Srbin iz Anortozisa hvali crno-bele: Fenomenalno su počeli

Fudbal -

Fudbaleri Partizana će u grupi F Lige konferencija igrati protiv Genta, Flore i kiparskog Anortozisa, čiji fudbaler Miloš Deletić (27), Beograđanin koji igra na poziciji desnog krila, u razgovoru za MONDO ističe da jedva čeka da Konferencijska liga počne 16. septembra.

"Svi u klubu su presrećni što smo se vratili posle 13 godina na evropsku scenu. Žrebom smo zadovoljni, ja pogotovo što ću igrati Partizana, protiv jednog srpskog kluba", počeo je Deletić.

"Radujemo se utakmicama, uprkos dosta problema koje smo imali tokom leta. Imali smo dosta odloženih utakmica zbog korone, malo smo nespremno dočekali Evropu protiv Rapida iz Beča i tu smo eliminisani iz kvalifikacija za Ligu Evrope. Kod kuće smo pokazali da smo dobra ekipa i potom smo izbacili Hapoel Ber Ševu. Imamo šest utakmica u Evropi i mislim da možemo da budemo konkurentni", kaže fudbaler atinskog AEK-a na pozajmici u kiparskom klubu.

Deletić je kratko analizirao sve timove iz grupe B, uključujući i Partizan.

"Gent je vrlo dobra ekipa iz Belgije, sa skupom iskusnih pojedinaca. Floru sam gledao protiv Omonije, Kiprani su se dosta pomučili da ih izbace na penale. Mislim da će svaka utakmica biti posebna priča za sebe. Što se tiče Partizana, jasno je da trener Aleksandar Stanojević izvlači maksimum iz ekipe. Pratio sam naše prvenstvo. Partizan je jako dobra ekipa, to je svima jasno. Vidi se da Stanojević jako dobro vodi tim i zato su u fantastičnoj formi i počeli domaće prvenstvo."

Srpski internacionalac potom upoznaje ovdašnju javnost sa kvalitetima Anortozisa.

"Naša ekipa ima dosta iskusnih igrača, koji su igrali evropske utakmice na ovom nivou. Tu je napadač Kajl Laferti, bivši igrač Palerma, Sanderlenda i Rendžersa. Lazaros Hristodopulos je grčki internacionalac, a tu je i Denis Popović iz Slovenije koji je igrao u Rusiji i Kini. Štoper Paulus Arajuri je reprezentativac Finske, imamo i nekoliko reprezentativaca Kipra, tako da smo dobra i iskusna ekipa."

Deletić, koji je pet godina proveo u Grčkoj igrajući za Larisu, AEK, Asteras i Lamiju, otkrio je i da je vrlo zadovoljan u novoj sredini.

"Što se tiče mene, letos sam došao iz AEK-a na pozajmicu s pravom otkupa. Ovde sam dobro prihvaćen, presrećan sam i jedva čekam evropske utakmice. Imao sam, nažalost, peh sa korona virusom pred drugu utakmicu protiv Ber Ševe. Nisam mogao da pomognem ekipi, ali momci su odradili lavovski posao i izborili plasman u grupnu fazu."

Upoznat je Deletić da će Anortozis u Beogradu protiv Partizana igrati u sjajnoj atmosferi, ali nešto slično bi i crno-beli mogli da očekuju na Kipru.

"Imamo dobar stadion, na utakmice dolazi mnogo navijača i prave fantastičnu atmosferu. Nama je jako lepo da igramo pred njima, ali drugim timovima nije lako i to je jedan od naših aduta koji ćemo probati da iskoristimo", zaključio je Miloš Deletić.

Kurir sport / Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track