KRISTIJANO RONALDO NE MOŽE DOBITI BROJ SEDAM: Broj ostaje Kavaniju, postoji samo jedan način da CR dobije 7
Foto: EPA/MAGI HAROUN

ništa od talije

KRISTIJANO RONALDO NE MOŽE DOBITI BROJ SEDAM: Broj ostaje Kavaniju, postoji samo jedan način da CR dobije 7

Fudbal -

Portugalac će morati da bira neki drugi broj u Junajtedu

Kristijano Ronaldo vratio se na Old Trafford posle 12 godina. Potpisao je dvogodišnji ugovor, a ono što je intrigiralo navijače Mančester junajteda širom sveta bilo je hoće li ponovo nositi "sedmicu" na dresu.

Taj broj na dresu Junajteda Portugalac je nosio od 2003. do 2009. godine. Međutim, kako sada stvari stoje, Kristijano Ronaldo moraće da se zadovolji nekim drugim brojem.

Vlasnik dresa sa brojem 7 u Mančester junajtedu trenutno je urugvajski napadač Edinson Kavani, a po pravilima Premijer lige on taj broj mora i da zadrži.

Jedini način da Kristijano Ronaldo dobije "sedmicu" nazad u svoje vlasništvo jeste da Kavani ode iz kluba. Pošto se to neće desiti i popularni CR će po svemu sudeći morati da odabere neki drugi broj.

Takođe, postoji još jedan način da Ronaldo dobije voljeni broj, ali ta opcija je gotovo neostvariva. Junajted bi morao da dobije posebnu dozvolu Premijer lige za promene brojeva. Niko nikada ranije nije dobio ovu dozvolu i teško je očekivati da će se to baš sad promeniti.

Od slobodnih brojeva u Junajtedu broj 12 je najniži slobodan broj, a moguće opcije su brojevi 15, 28 ili broj 30. Kristijano je kao "sedmica" Junajteda odigrao 292 utakmice i postigao je 118 golova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track