MIODRAG BOŽOVIĆ IMA NOVI POSAO: Arsenal zvao GROFA da gasi vatru! On PRISTAO i potpisao ugovor!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

novi izazov

MIODRAG BOŽOVIĆ IMA NOVI POSAO: Arsenal zvao GROFA da gasi vatru! On PRISTAO i potpisao ugovor!

Fudbal -

Stručnjak sa desetogodišnjim iskustvom rada u ruskoj Premijer ligi na novom zadatku

Miodrag Božović potpisao je ugovor sa Arsenalom iz Tule, kluba koji je sa velikim uspehom vodio u sezoni 2017/2018. omogućivši mu po prvi put igranje u evropskim UEFA takmičenjima, nakon osvajanja sedmog mesta u šampionatu Rusije, najboljeg u istoriji kluba ikada.

- Potpisao sam ugovor na dve godine sa Arsenalom. Nalazim se u Rusiji i drago mi je da ću ponovo raditi u Tuli - rekao je ekskluzivno za Kurir Miodrag Božović.

Arsenal je loše započeo sezonu. Posle šest odigranih kola u Premijer ligi Rusije nalazi se na pretposlednjem mestu na tabeli, sa svega četiri osvojena boda, jednom pobedom, jednim remijem i čak četiri poraza. To je rezultiralo da se uprava zahvali na saradnji Ukrajincu Dmitriju Parfenovu. Popularni Grof bio je bez posla od maja 2020. godine, kada je podneo ostavku na mesto trenera Krila Sovjetov. Čeka ga veliki posao u Tuli, jer je ekipa posrnula u svakom smislu i sada joj je više nego ikad potrebna šok terapija.

Fudbal, Crvena Zvezda, Miodrag Božović
foto: Www.crvenazvezdafk.com

Miodrag Božović (53) sa velikim uspehom radio je u Rusiji, punih deset godina, što je podatak za poštovanje. Bio je trener Amkara, Moskve, Dinama, Rostova, Lokomotive, Arsenala i Krila Sovjetov. Osvojio je Kup Rusije sa Rostovom, dok je moskovsku Lokomotivu doveo do finala istog takmičenja, ali je nekoliko dana pred utakmicu otišao iz kluba zbog neslaganja sa tadašnjom predsednicom.

Miodrag Božović, Miodrag Božović Grof, Grof
foto: Kurir sport

Miodrag Božović je sa Crvenu zvezdu napravio rezultat vredan poštovanja, kada je u sezoni 2016/2017 nadmoćno osvojio titulu, a u jednom trenutku imao je čak 32 boda prednosti u odnosu na Partizan, što nikada pre, a ni posle nije pošlo za rukom nijednom treneru "večitih rivala".

Arsenal ima solidan sastav za ruske uslove, procenjen prema portalu Transfermarkt na 23.800.000 evra. Miodraga Božovića će u Tuli sačekati dvojica Srba Goran Čaušić i Uroš Radaković, bivši ruski reprezentativac Igor Smiljnikov, te Evans Kangva, reprezentativac Zambije kojeg Grof odlično poznaje još iz prvog mandata u Arsenalu.

Miodrag Božović će na klupi Arsenala debitovati 12. septembra, kada u Tuli gostuje CSKA iz Moskve.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track