POBEDA JE IMPERATIV! Milenković i Gudelj znaju šta nam je činiti protiv Iraca
Foto: Starsport©

optimizam

POBEDA JE IMPERATIV! Milenković i Gudelj znaju šta nam je činiti protiv Iraca

Fudbal -

Fudbaleri reprezentacije Srbije Nikola Milenković i Nemanja Gudelj pozvali su na oprez uoči utakmice 5. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Irske u Dablinu.

Našu selekciju posle dva trijumfa, prvobitno nad Katarom u prijateljskom meču od 4:0, a potom i nad Luksemburgom od 4:1 u Beogradu. Atmosfera pred Irce je odlična, a strelac po gola na obe utakmice Nikola Milenković zna šta je činiti na Ostrvu.

"Pobeda je imperativ, a sa druge strane bi trebalo da budemo skromni, da verujemo u nas i naše kapacitete. Istovremeno i da budemo ambiciozni, da damo sve od sebe sutra da odnesemo kući sva tri boda

Nezgodni su, bilo je teško protiv njih i u Beogradu, a ovde će biti još mnogo teže. Igraćemo utakmicu sa mnogo duela, oni su navikli da tako igraju, sa mnogo dugih lopti, a mi ćemo pokušati da se nametnemo, da dominiramo terenom posedom, videćemo da li ćemo uspeti", napominje Milenković.

Da Irci umeju biti neugodni, podseća i Nemanja Gudelj, a to se pokazalo na minulom meču sa Portugalijom kada je Ronaldo sa dva gola u 89. i 96. minutu doneo trijumf "navigatorima".

"Znamo da neće biti laka utakmica, Irska ima dobar tim, pokazala je to protiv Portugalije, poveli su rano 1:0 i dugo držali rezultat, dok Ronaldo nije rešio meč. Ipak, pokazali su da umeju da budu čvrsti, da je protiv njih teško igrati, ali mi verujemo u sebe, znamo da smo bolji tim i došli smo da uz dobru igru osvojimo tri boda", naveo je Gudelj.

Irska posle prve faze ima samo jedan bod u Grupi A (1:1 protiv Azerbejdžana na svom terenu), mada su prošle srede bili nadomak velike senzacije i trijumfa u Lisabonu. Vodili su 1:0 do 90. minuta protiv Portugala, a onda je Kristijano Ronaldo postigao dva gola u nadoknadi za potpuni preokret i pobedu.

S druge strane, Srbija je prva u Grupi sa 10 bodova zbog bolje gol razlike u odnosu na Portugalce. Trijumfom u Dablinu, ekipa Dragana Stojkovića Piksija praktično bi već sada obezbedila najmanje mesto u baražu kvalifikacija za Mundijal.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track