SEĆANJE NA DABLIN I '99. GODINU! Piksi je tada došao u Irsku sa reprezentacijom, ali nije mogao da igra! Ipak, svega se rado seća
Foto: FSS

ZANIMLJIVO

SEĆANJE NA DABLIN I '99. GODINU! Piksi je tada došao u Irsku sa reprezentacijom, ali nije mogao da igra! Ipak, svega se rado seća

Fudbal -

U taboru naše reprezentacije vlada odlična atmosfera uoči važne utakmice protiv Republike Irske koja se igra u utorak od 20:45 na stadionu Aviva u Dablinu. Osmesi ne silaze sa lica naših igrača, što se može videti na fotografijama i u video snimku koji smo zabeležili na licu mesta.

Uobičajena šetnja gradom i razgibavanje pod komandom kondicionog trenera Kacuhita Kinošija bili su prilika da se evociraju uspomene i sa prethodnih gostovanja našeg nacionalnog tima u Republici Irskoj. Za razliku od svog pomoćnika Ljubinka Drulovića koji je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2000. godine odigrao oba meča protiv Iraca, selektor Stojković je morao da propusti duel u Dablinu u kome su izabranici Vujadina Boškova poraženi sa 2:1:

Sećam se toga, doputovao sam sa ekipom u Dablin i na poslednjem treningu povredim leđa u doskoku. Lekarska ekipa je učinila sve da me osposobi za utakmicu, ali bol je bio jači. Čak je bilo pitanje hoću li nastupiti u naredna dva meča protiv Makedonije koji su nam bili ključni za plasman na Evropsko prvenstvo“ – prisetio se Stojković. Ne samo da je nastupio, već je u obe utakmice bio najzapaženiji akter na terenu, u Beogradu čak i dvostruki strelac:

Dao sam jedan gol koji je mnogo podsetio na onaj protiv Španije u Veroni, kada sam zalomio igrača i zatresao mrežu. Kod drugog gola, lepo sam primio loptu u šesnaestercu Makedonije i zakucao pod prečku. Te dve pobede su nam omogućile da u Zagrebu sa nerešenim rezultatom ostanemo na prvom mestu u grupi. Sećam se da su uoči poslednjeg kola, čak i Irci bili u igri za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali nisu uspeli da pobede Makedoniju u Skoplju“ - zaključio je selektor Stojković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track