SKANDAL U REPREZENTACIJI BOSNE I HERCEGOVINE: Menadžer igraču kupio mesto u startnoj postavi?!
Foto: Profimedia

SKANDAL U REPREZENTACIJI BOSNE I HERCEGOVINE: Menadžer igraču kupio mesto u startnoj postavi?!

Fudbal -

Uticaj menadžera na sastavljanje timova u klubovima i reprezentacijama odavno je tema na ovim prostorima.

Često se u javnosti i među navijačima može čuti kako pojedini igrači igraju samo zahvaljujući svojim menadžerima.

Tako je ovih dana izbio skandal u Bosni i Hercegovini jer lokalna N1 televizija tvrdi da je došla u posed prepiske u kojoj se jedan poznati fudbalski menadžer hvali kako je završio posao za svog klijenta koji će, prema onome što stoji u prepisci, dobiti priliku da igra na utakmici Bosna i Hercegovina - Kostarika, meču koji je odigran 27. marta ove godine.

Bosna i Hercegovina, Italija
foto: AP

Fudbalski agent unapred je znao kada i kako će njegov klijent zaigrati u državnom dresu, a za to je, kaže, i platio nekome u Fudbalskom savezu BiH.

"Moj mora bit’ pozvan i mora branit’ prijateljsku 27.3. protiv Kostarike! Bar poluvreme! Tako sam dogovorio i kaparu dao", stoji u delu prepiske.

O ovoj temi je govorio i dugogodišnji golman selekcije Asmir Begović, koji je selektora Ivajla Peteva, čelnike FS BiH Vicu Zeljkovića i Zvjezdana Misimovića nazvao "kriminalcima".

Pregledavajući dalje dopisivanje, jasno se može uočiti kako je fudbalski agent pre vremena takođe upoznat i sa pozivima drugih reprezentativaca, koji nisu njegovi klijenti, što ukazuje na uvezanost sa ljudima koji vladaju fudbalom u BiH.

Kurir sport / N1 BiH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track