NAJVAŽNIJE MI JE DA SU NAVIJAČI SRBIJE ZADOVOLJNI! Piksi pred Dablin: Nije bitna samo pobeda već i način!
Foto: Starsport©

KATAR 2022

NAJVAŽNIJE MI JE DA SU NAVIJAČI SRBIJE ZADOVOLJNI! Piksi pred Dablin: Nije bitna samo pobeda već i način!

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je uoči gostovanja protiv Republike Irske u Dablinu u okviru kvalifikacija za SP u Kataru.

Stojković je pohvalno govorio o Ircima, naročito njihovom mentalitetu.

"Uvek je teško igrati protiv Irske, zbog mentaliteta po kom Irci nikada ne odustaju, što mi se jako dopada. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani, inače ćemo biti u problemu. Mislim da irski fudbaleri žele da pokažu da zaslužuju više bodova nego što imaju i zato ćemo morati da budemo vrlo dobri. Nisu imali sreće protiv Portugalije, to je nešto što se dešava jednom u 100 godina. I Tjeri Anri, tada isto niste imali sreće", rekao je Stojković, podsetivši na baraž za plasman na Svetsko prvenstvo 2010. godine, kada je Anri rukom spustio loptu za gol Francuske protiv Republike Irske.

Piksi veruje da Srbija može do pobede.

"Naš cilj je da pobedimo svaku utakmicu. To sam i rekao igračima kada smo se prvi put okupili u martu. Želim da igramo napadački i ovde smo došli da pružimo takvu partiju i probamo da osvojimo tri boda. Da bismo otišli u Katar, moramo da pobeđujemo. Čeka nas teška utakmica, ali potrudićemo se da budemo najbolji što možemo. ne smemo da čekamo na grešku protivnika. Moramo sami da dođemo do pobede".

Piksi, Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

Zadovoljan je što su igrači prihvatili njegovu filozofiju.

"Za kratko vreme koje smo proveli zajedno, probao sam da objasnim igračima šta tačno želim. Ne pričam mnogo, već se koncentrišem na bitne stvari i drago mi je da su prihvatili moju filozofiju i da ispunjavaju ono što tražim od njih. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, što i jeste cilj. Želimo da igramo lep fudbal i pobeđujemo. Za mene nije bitno samo da se pobedi, već i način na koji se to radi".

Najbitnije mu je da navijači budu zadovoljni.

"Nije trenutak da pričamo da li sam ja zadovoljan ili nisam. Idem utakmicu po utakmicu. Bitno je da su naši navijači zadovoljni jer pobeđujemo i igramo dobro. To je dobar znak. Sutra ćemo probati ponovo da pokažemo dobru partiju, pa ko bude bolji neka pobedi".

Pohvalio je Tadića.

"Veoma sam zadovoljan što ga imam u timu. On je tehnički izuzetan fudbaler i zato sam odlučio da ga postavim za kapitena. Ja mnogo volim tehnički fudbal. Tadić je lider u Ajaksu, ali i izuzetno važan u reprezentaciji. Nadam se da će nastaviti da doprinosi pobedama Srbije", zaključio je Stojković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track