DEKI O SLAVLJU SA DELIJAMA U KLUŽU! Stanković otkrio zašto se penjao na ogradu i kakav razgovor je vodio sa Pavkovom VIDEO
Foto: Starsport©

emocije ga ponele

DEKI O SLAVLJU SA DELIJAMA U KLUŽU! Stanković otkrio zašto se penjao na ogradu i kakav razgovor je vodio sa Pavkovom VIDEO

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković pričao kje o plsdmsnu u Ligu Evrope, koji je ocenio kao veliki uspeh, ali i objasnio zašto se posle meča u Klužu peo na ogradu i slavio sa Delijama.

- Šta sam to loše uradio?! Nisam nikog uvredio. Jednostavno su me ponele emocije. Videli ste zadovoljstvo, ljudsku reakciju i 15 sekundi na ogradi. Bio sam zvezdaš u tom trenutku i tu je kraj - poručio je Zvezdin trener u razgovoru za Sportski žurnal.

Govorio je Stanković pojedinačno i o nekim igračima svog tima, a na pitanje šta je Milanu Pavkovu potrebno da bude startni špic rekao je:

- Kontinuitet. Da svaki meč igra kao da je najbitniji. Biranja nema. Pošto sam ja sa njim direktan, kažem mu: "Paki, ne može da bude otkucaj srca, pa da idemo na aparate. Sve nas zadiviš, pa nas spustiš, hajde da svaki dan bude umeren. Ne mora da bude sve, pa nula. OK, imaš kredit zbog gola, ali daj da bude konstantno i kad ne bude gol da budemo zadovoljni tvojom partijom. Tvoje je da zadržiš, odložiš, skočiš, dođeš, zatvoriš... Budi deo nas." Videli ste da ide kao boljem, četiri utakmice je počeo, kad radiš dobro i pošteno vrati ti se - jasan je Stanković koji je pohvalio i Gelora Kangu:

- Kanga se mnogo promenio kao ličnost i fudbaler. Igra u ,,zahtevu“ i odrađuje ono što se traži od njega. Postao je odgovorniji na terenu. Pre je možda lutao, radio kako je želeo, sad je drugačije. Promenio se u svakom vidu reči na bolje. Ne kažem da je bio neki problem, ali je imao svoj karakter, što je negde i za poštovanje, kad ga ima i ne da na sebe.

- Poslednjih godinu dana to je stavio u službu tima, a tim prepoznaje. To što se nije skidao na pripremama protiv Šturma i dizala se frka, mi samo unutra znali zašto je tako. Posle toga je igrao, pokazao odgovornost, vukao ekipu, tim ga čuva, tim mu veruje. Preponosni smo na našu grupu i stvari koje radimo, a imamo još dosta toga zajedno sa klubom i navijačima da napravimo.

Kurir sport / Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track