STADION BUDUĆNOSTI Luka Jović će igrati na renoviranom Bernabeu! Potrošeno 600 miliona, sadržaće šoping centar, restorane... VIDEO
Foto: FK Real Madrid

spektakularno

STADION BUDUĆNOSTI Luka Jović će igrati na renoviranom Bernabeu! Potrošeno 600 miliona, sadržaće šoping centar, restorane... VIDEO

Fudbal -

Još od juna 2020. godine, Real Madrid svoje utakmice kao domaćin igra na stadionu Alfredo di Stefano, praktično, na pomoćnom terenu stadiona Santjago Bernabeu.

Razlog za to je renoviranje čuvenog zdanja starog 73 godine koje traje upravo od prošlog leta. Poklopilo se da se, zbog pandemije koronavirusa, mečevi u Španiji, kao i širom Evrope igraju bez pristustva publika, pa je selidba na znatno manji stadion prošao bez velikih posledica.

Plan kluba je bio da Santjago Bernabeu bude spreman za utakmice u januaru 2023. godine, međutim već 12. septembra u četvrtom kolu La Lige, Real će ugostiti Seltu na drugom najvećem stadionu u Španiji.

Od juna 2020. godine se radilo bez prestanka, omogućeno je odigravanje mečeva, ali pošto Bernabeu još uvek nije renoviran do kraja, smanjen je kapacitet na 50.000, a zbog mera protiv pandemije koronavitusa, očekuje se da utakmici protiv Selte prisustvuje 30.000 navijača.

U jeku pandemije koronavirusa koja je finansijski ozbiljno prodrmala klubove širom sveta, Real Madrid nije odustao od velikog projekta na stadionu. Prema informacijama koje su stigle u medije u Španiji, renoviranje Santjaga Bernabea koštalo je 600.000.000 evra!

Šta je novo na Santjagu Bernabeu?

- U Madridu očekuju da će stadion biti domaćin raznih događaja čak 300 dana godišnje (utakmice Reala, košarkaški i teniski mečevi, koncerti, konferencije, esport turniri...)

- Krov će moći kompletno da se zatvori, a teren lako da se "sakrije" po potrebi

- Izvođači radova su uspeli da "uguraju" još 4.000 sedećih mesta

- U sklopu stadiona radiće šoping centar, klupski muzej, prodavnice, restorani i zeleni prostor na kojem će se navijači skupljati pre mečeva

- Dve kule sa spoljašne strane stadiona su srušene, ali su umesto njih već izgrađene nove

- Za meč sa Seltom su spremne nove svlačionice, kao i novinarske lože sa svim potrebnim tehničkim stvarima

- Radilo se i na bezbednosti, novi ulazi su širi od starih, urađene su i stepenice za slučaj incidenta

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track