ČARAPANIJA JE NEPOBEDIVA: Napredak pobedio Radnik iz Surdulice sa 1:0
Foto: FK. Napredak

SUPERLIGA

ČARAPANIJA JE NEPOBEDIVA: Napredak pobedio Radnik iz Surdulice sa 1:0

Fudbal -

Napredak je u utakmicu sa Radnikom ušao sa željom za pobedom.

Prvo poluvreme je proteklo u mučenju domaćina da što pre da gol, kako bi otvorili protivnika.

Igralo se pogrešno, što je rekao i strateg Čarapana Đuričić na kraju utakmice, i to dugim loptama na novajliju Petra Kunića. On je u 41. minutu pucao iskosa sa leve strane i pogodio stativu, a četiri minuta kasnije je šutirao pored gola sa ivice šesnaesterca.

Vredno je pomenuti pokušaj bonusa Đorđa Jovanovića u 15. minutu i dve izgledne šanse Kunića pri kraju polivremena, ali i povredu ofanzivca Kočića u 13. minutu, koji je morao u svlačionicu a zatim i u bolnicu.

Drugo poluvreme je i dalje bilo u znaku domaćina i njegove totalne ofanzive na gol Surduličana. Publika je stvarno postala 12. igrač i svojim vatrenim bodrenjem je osokolila svoje pulene.

Prvi i jedini gol za Napredak postigao je mladi Đorđe Jovanović u 57. minutu i to na asistenciju Mlađana Stevanovića, koji je odlično prodro i ubacio loptu u šesnaesterac. Napretkov poletarac se odlični skoncentrisao i plasirao loptu u mrežu nemoćnog golmana Ranđelovića za 1:0 i zasluženu pobedu..

Do kraja meča bilo je još nekoliko pokušaja – Krstić, Đorđe Jovanović i Stefan Jovanović, zatim je Bačanin, posle dodavanja sa desne strame, šutirao preko gola, a dobar udarac imao je i noivajlija Petar Đuričković u nadoknadi vremena. Golman Ranđelović odlično je reagovao, spasio svoj tim težeg poraza i gosti su otišli sa samo jednim golom u svojoj mreži..

Gol Đorđa Jovanivića bio je njegov treći pogodak za kruševačke crveno bele u dosadašnjem delu prvenstva Ling long Super ligi Srbije., a prva dva je postigao na prvoj utakmici i u svom sjajnoim debiju za Napredak.

Ovo je peti trijumf Napretka u prvih osam kola i to sve na domaćem terenu, pa je tako Čarapanija postala neosvojiva tvrđava za superligaše. Pobeda je zaslužena u svakom pogledu – domaćin je imao veći posed lopte, stalno atakovao na gol gostiju, imao veći broj šansi ali nije bio dovoljno efikasan. Čarapani se od početka prvenstva nalaze u prvih pet timova na tabeli a sada sa 15 bodova čvrsto drže četvrtu poziciju.

Radnik je pretrpeo i drugi uzastopni poraz i ostao je na osmom mestu sa devet osvojenih bodova.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track