05:08

DEKI STANKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Trener Zvezde o odnosu sa igračima, navijačima, porodici i izazovima koji ga očekuju!

otvoreno

DEKI STANKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Trener Zvezde o odnosu sa igračima, navijačima, porodici i izazovima koji ga očekuju!

Fudbal -

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković u "Redakciji", novom jutarnjem programu Kurir TV, govorio je o rođendanskoj proslavi na Marakani, navijačima, Ligi Evrope, derbiju i mnogim drugim temama.

Veliko slavlje bilo je u Ljutice Bogdana u subotu. Marakana je proslavila 58. rođendan, a trener crveno-belih Dejan Stanković 43.

Stanković je istakao da je bilo jako emotivno na stadionu, a otkrio je i šta je poželeo za rođendan:

"Da svi oko mene budu dobro i zdravo, a za ostalo moram da se potrudim sam. Imam klub iza sebe, navijače, fenomenalne momke", rekao je Stanković.

Stanković ne krije da mu puno znači podrška navijača.

"U momentima je bilo jako teško. U tom trenutku su navijači stali iza nas pokazali nam da će nam davati vetar u leđa kako god da bude".

Naredne godine biće tri decenije kako je Stanković prvi put kročio na Marakanu.

"Skupljao sam lopte Mihjaloviću, Jugoviću, Deji. Osetio sam šta znači Marakana. Igrao sam pred tim navijačim. Srećan sam što drugi put u karijeri imam priliku da branim crveno-bele boje", rekao je Deki.

Deki je otkrio da sa igračima ima specifičan odnos.

"Sa igračima imam čudan odnos. Više sam prijatelj, stariji brat, nego što sam trener. Naravno, zna se gde je granica i oni to poštuju. Zna se kad se radi, radi se. Znam da jednog dana ne bih želeo da imam takav odnos u nekom drugom klubu u kom budem radio", iskren je Stanković.

Stanković priznaje da često pusti suzu kada ga preplave emocije.

"I treba da se plače i od sreće i od tuge. Mogu da mi se zasuze oči, dogilo se par put. Ko ne zna da pati, taj ne zna ni da se raduje", poručuje trener crveno-belih.

Na pitanje kakav je Dejan Stanković privatno, strateg srpskog šampiona odgovara:

"Normalan, skroman. Trudim se da budem na zemlji. Supruga deca, oni su sad veliki momci. Filip je golman, brani sada u Holandiji. Aleksandar je u reprezenaciji. Ana je na relaciji Milano - Beograd. U slobodno vreme dosta gledam fudbal, basket, pratim sport i trudim se da odmaram. Kada uz posao staviš emocije, mnogo se trošiš", iskren je Stanković.

Stankovićeva porodica se makimalno trudi da sačuva svoju privatnost.

"Rekao sam sinovima napravite vi karijeru pa neka vas jure i slikaju, nemojte preko mojih leđa. Trudimo se da zaštitimo privatnost", poručio je Deki.

Stanković je otvoreno govorio i o izazovima koji očekuju njegov tim.

Podsetimo, crveno-beli u četvrtak dočekuju Bragu u Ligi Evrope, a za vikend ih očekuje derbi sa Partizanom.

Stanković ne krije da razmišlja o obe utakmice.

"Razmišljamo i o Partizanu. Vezujemo te dve utakmice i zbog rostera. Braga je sada prioritet, igraju dobar i ozbiljan fudbal", rekao je Stanković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track