UDARIĆE JUNAK NA JUNAKA! Deki i Stanoje napravili od večitih moćne ekipe! Donosimo vam po PET KLJUČNIH stavki u njihovom uspehu!
Foto: Starsport

Trenerčine

UDARIĆE JUNAK NA JUNAKA! Deki i Stanoje napravili od večitih moćne ekipe! Donosimo vam po PET KLJUČNIH stavki u njihovom uspehu!

Fudbal -

Njihov pečat - Stanković i Stanojević učinili su da Zvezda i Partizan izgledaju kao ozbiljne evropske ekipe, vreme je da se pogledaju oči u oči

Kakav moment za večiti derbi! Posle odličnih igara u Evropi i važnih pobeda Crvena zvezda i Partizan ukrstiće koplja po 165. put! Ovaj derbi biće posebno važan za predvodnike ovih odličnih generacija večitih - Dejana Stankovića i Aleksandra Stanojevića.

Pobeda u međusobnom okršaju za navijače ima neprocenjivu važnost. Ne postoji nikakva sredina ili si heroj ili sledi drvlje i kamenje po tebi. Vazda je tako. Međutim, kakav god ishod da bude, treneri večitih zaslužuju poštovanje za sve što rade sa svojim ekipama pre svega na evrosceni.

Dejan Stanković došao je na Marakanu u najtežem momentu, jer je njegov prethodnih Vladan Milojević podigao lestvicu na najviši nivo. Mladi stručnjak ima sjajne rezultate sa crveno-belima! Skeptika gotovo više ni da nema, svi su razoružani pred Dekijevim uspesima.

Dejan Stanković
foto: Profimedia

Alesandar Stanojević takođe je izuzetno teškom momentu došao u Humsku. Za razliku od njegovog kolege, on je morao da diže tim koji je praktično bio na dnu. I ne samo da je to uspeo, nego je napravio moćnu ekipu koja s lakoćom pobeđuje i u Evropi.

Aleksandar Stanojević
foto: Stefan Stojanović

Došlo je vreme da se šefovi međusobno "izmere"! Bilo bi lepo da, za promenu, vidimo jedan kvalitetan i atraktivan derbi.

Šta je doneo Stanoje?

* S lakoćom dolaze do bodova u Super ligi Srbije. Nema kikseva, čak i kada rival povede bez previše drame crno-beli okreću stvari u svoju korist. Nema na terenu panike igrači su ekstremno disciplinovani (samo sedam žutih kartona u sedam kola).

* Daje šansu mladim igračima, a oni mu to vraćaju na najbolji mogući način. Ima širok roster i ne oseti se uopšte izostanak jednog ili dva igrača.

Partizan
foto: Starsport

* Održao lekciju iz modernog taktičkog fudbala na revanšu sa Santa Klarom. Partizan je postigao dva gola i onda na maestralan način "zatvorio" meč.

* Atmosfera u timu je dovedena na maksimum, a to je uvek zasluga šefa struke. Crno-beli su prava porodica u kojoj je na prvom mestu tim, a o individualnom učeniku nema previše priče.

* Prelazni rok bio je pun pogodak. Dolazak Rikarda učinio je tim izuzetno moćnim u napadu, a okosnica ekipe iz prošle sezone je ostala na okupu.

Šta je doneo Deki?

* Sazreo je on kao trener uz ekipu i dostigao ozbiljan evropski nivo. Uopšte ne čudi što ga žele timovi iz Serije A. Izvesno je - čega ga velika trenerska karijera

* Svi mu dišu kao jedan! Impresivno je zajedništvo na relaciji trener - igrači. Apsolutno svako brani svakoga u bilo kojoj situaciji da se nalazi i iz te homogenosti dolazi i maksimum na terenu.

* Kao što je u jednom intervju rekao učio je od najboljih trenera današnjice i savršeno razume fudbal. To se i vidi, taktičko izdanje Zvezde u nekolicini mečeva bilo je besprekorno. Braga je najsvežiji primer.

Zvezda
foto: Starsport

* Ne dozvoljava da mu tim padne. Čak i kada gube ili prime gol, Stanković je pored terena motiviše igrače, diže ih i traži da nastave tamo gde su stali pre tog momenta.

* Izvlači iz apsolutno svakog igrača maksimum. Vratio je u tim neke momke za koje se mislio da se otpisani i oni mu na najbolji mogući način uzvraća za to.

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track