DA LI JE ON NAJBOLJI SRPSKI FUDBALER U POSLEDNJOJ DECENIJI? Ima brutalne brojke - 106 asistencija i 98 golova u SAMO JEDNOJ LIGI!
Foto: Reuters

dOMINIRA

DA LI JE ON NAJBOLJI SRPSKI FUDBALER U POSLEDNJOJ DECENIJI? Ima brutalne brojke - 106 asistencija i 98 golova u SAMO JEDNOJ LIGI!

Fudbal -

Nestvarne brojke stoje uz ime Dušana Tadića u holandskom fudbalu! Kapiten Srbije postigao je 98 golova i zabeležio 106 asistencija na 317 mečeva u tamošnjem elitnom takmičenju.

Proteklog vikenda Ajaks je uništio Kambur (9:0), a naš as postigao je gol i izveo dva uspešna dodavanja. Dovoljno da padne novi rekord u Erediviziji! Dušan je postao prvi fudbaler sa 100+ asistencija u ovom veku.

Dušan Tadić
foto: @starsport

Kritičari bi rekli "lako je u tamošnjoj ligi", što, čak i da je tačno, ne umanjuje Tadićevu magiju. Uostalom, dovoljno je pogledati šta je sjajni ofanzivac radio fudbalerima Reala u mečevima Lige šampiona. Da ne pominjemo koliko srpski as znači mladim fudbalerima "kopljanika" za njihovo sazrevanje kako na terenu, tako i van njega.

Impresivne brojke stoje uz Tadića i u državnom dresu. Dosad je postigao 16 golova i zabeležio 28 asistencija.

Dušan Tadić
foto: EPA

Srpski fudbaler uskoro će napuniti 33 godine, a u karijeri je nosio dresove Vojvodine, Groningena, Tventea, Sautemptona i Ajaksa. Osvojio je pet trofeja (dve titule, dva kupa i jedan superkup - sve u Holandiji).

TADIĆEVA KARIJERA

Klubovi

575 utakmica

176 golova

193 asistencije

Reprezentacija

78 utakmica

16 golova

28 asistencija

Protiv Bajerna u Ligi šampiona videlo se da Barselona ove sezone ne može da parira najjačim evropskim timovima, ali večeras (21.00) Granada kod kuće ne bi smela da joj predstavlja problem - kec je 1,33, a kombinazzija 1&3+ 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Granada.

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track