ČUVENI FUDBALSKI MENADŽER ZORAN VEKIĆ BORAVIO U BEOGRADU: U madridski Real doveo Mijatovića i Prosinečkog, sarađivao sa Džajićem
Foto: Dragan Todorović - Politika

ŠPANSKA VEZA

ČUVENI FUDBALSKI MENADŽER ZORAN VEKIĆ BORAVIO U BEOGRADU: U madridski Real doveo Mijatovića i Prosinečkog, sarađivao sa Džajićem

Fudbal -

Susret posle nekoliko decenija sa prijateljem i nekada protivnikom na fudbalskom terenu Sretenom Nikolićem, bivšim članom uprave Partizana. Najuticajniji menadžer na Pirinejskom poluostrvu krajem prošlog veka!

Čuveni fudbalski menadžer i bivši fudbaler Zoran Vekić, nedavno je bio u Beogradu, gde se posle nekoliko decenija sastao sa starim prijateljem Sretenom Nikolićem, nekada članom uprave Partizana i predsednikom Skijaškog saveza Jugoslavije. U davna vremena su bili protivnici na terenu, Vekić je igrao za Dorćol, a Nikolić za Beograd sa Karaburme, ali su se van igrališta često družili i ostali su u prijateljskim odnosima.

Zoran Vekić je kao menadžer ostavio dubok trag u Španiji, pogotovo je imao jak uticaj u madridskom Realu, a spisak igrača za koje je bio zadužen je impresivan: Fernando Jero, Guti, Predrag Mijatović, Robert Prosinečki... U to vreme odlično je sarađivao sa Partizanom i Crvenom zvezdom, a posebno ističe izuzetno korektne odnose sa legendarnim Draganom Džajićem. Vekić najviše vremena provodi u Madridu i na Majorki, a početkom ove godine je u novoj fudbalskoj ulozi, naime zadužen je za sportska pitanja u Ekstramaduri.

Došao je sa grupom investitora koja bi trebalo da finansijski podigne klub nakon prošlosezonskog ispadanja iz Segunde u treću ligu Španije. Manuel Franganilo je sada novi većinski vlasnik pošto je otkupio deo akcija od Luisa Oliveire. Ramon Robert, izvršni direktor Espanjola sve do 2018. godine, postavljen je na mesto predsednika. Đordi Larin, bivši fudbaler, novi je sportski direktor i njemu će Vekić biti nadređen kao najzvučnije ime nove uprave.

Vekić je čovek koga na Pirinejskom poluostrvu izuzetno uvažavaju i nisu zaboravili da je recimo odveo i Sava Miloševića iz Saragose u Parmu, Kamerunca Samjuela Etoa iz Majorke u Barselonu. Vekić je bio najuticajniji menadžer u Španiji krajem prošlog veka.

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track