I HOLIVUD BI POZAVIDEO NA OVAKVOJ REŽIJI: Migranti iz Afrike prevarili italijanski klub za 800.000 evra!
Foto: EPA / Stephanie Lecocq

Filmska priča

I HOLIVUD BI POZAVIDEO NA OVAKVOJ REŽIJI: Migranti iz Afrike prevarili italijanski klub za 800.000 evra!

Fudbal -

Ogroman novac za transfer jednog igrača na Apenine, uplaćen na pogrešan račun

Iz Rusije, preciznije iz Sankt Peterburga, dolazi nam fudbalska priča od koje bi se mogao napraviti pravi holivudski blokbaster!

Naime, Afrikanci koji žive u ovom ruskom gradu, saznali su preko nekih izvora da je klub iz Italije, za sada neimenovan, zainteresovan da dovede fudbalera iz Danske. Oni su ispeli da izrežiraju neverovatnu prevaru. Napravili su lažni pasoš sa imenom i prezimenom tog, takođe neimenovanog igrača, da bi na osnovu tog dokumenta otvorili račun u banci, kao i da falsifikuju celu papirologiju sa simbolima danskog kluba u koji transfer treba da se izvrši.

0251257944, Mapa sveta, Mapa, Karta, Afrika, Evropa, Azija
foto: Profimedia

Lukavi momci iz Afrike su to sve poslali Italijanima kada su obavešteni da su pregovori klubova došli do kraja i kada je trebalo samo uplatiti novac na račun da bi se transfer realizovao. Tada su poslati lažni podaci sa bankovnim računom u Rusiji na koji su Italijani uplatili 800.000 evra!

Ruska policija je ipak otkrila prevaru i sve osumnjičene pohapsila, međutim, veći deo novca je bio potrošen, a stan u kom su se prevaranti nalazili, otkriveni su svi alati neophodni za lažiranje pasoša, kreditnih kartica, ličnih karti, itd...

Afrikanci su zapravo imigranti iz Afrike koji su stacionirani u Sankt Peterburgu. Jedan je iz Burkine Faso, a trojica iz Nigerije, stoji u saopštenju ruske policije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track