FUDBALERU VAKCINA, KLUBU NAGRADA: Fudbaleri ne žele da se vakcinišu, Premijer liga pronašla rešenje i o tome obavestila sve ekipe!
Foto: Reuters

podstrek

FUDBALERU VAKCINA, KLUBU NAGRADA: Fudbaleri ne žele da se vakcinišu, Premijer liga pronašla rešenje i o tome obavestila sve ekipe!

Fudbal -

Ngolo Kante je poslednji fudbaler iz Premijer lige koji je dobio pozitivan rezultat testa na koronavirus, a čelnici najgledanije lige na svetu najavili su nagrade za klubove sa najviše vakcinisanih fudbalera.

Francuz iz Čelsija se oseća dobro i trenutno je u izolaciji, a mediji u Engleskoj pišu o malom broju vakcinisanih fudbalera iz Premijer lige.

Naime, tek od 30 do 35 procenata fudbalera je prijavilo primanje dve doze vakcine, dok je mnogo onih koji nisu primili ni prvu dozu. To je znatno manje od ukupne populacije Velike Britanije koja iznosi oko 82 procenata osoba starijih od 16 godina koje su primile dve doze vakcine.

Zbog toga u Premijer ligi razmišljaju da uvedu nagrade za klubove sa najviše vakcinisanih fudbalera, a o tome su obavešteni i klubovi.

- Samo sedam klubova ima više od 50 procenata vakcinisanih fudbalera. Čeka nas još posla, a razmišljamo da li ćemo i kako da nagradimo klubove sa najviše vakcinisanih igrača - navedeno je u porukama koje su poslate klubovima, prenosi britanski Skaj Sport.

Veruje se da najmanje dva kluba nemaju više od šest vakcinisanih igrača, dok se zna da Vulvs, Brentford i Lids imaju između 89 i 100 odsto vakcinisanih.

U poruci se dodaje i da je jasno da će puna vakcinacija biti kriterijum važan za Vladu i zdravstvene ustanove, kao i za putovanja i potencijalno uvođenje kovid pasoša i da bi zato za fudbalere bilo važno da obave vakcinaciju.

Kurir sport/A.K

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track