FRANCUZI PONOVO BEZ ŽIRUA: Dešan izostavio golgetera Milana sa spiska za reprezentaciju!
Foto: EPA/IAN LANGSDON

SPISAK

FRANCUZI PONOVO BEZ ŽIRUA: Dešan izostavio golgetera Milana sa spiska za reprezentaciju!

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan izostavio je danas sa spiska igrača za polufinalni meč Lige nacija napadača Olivijea Žirua.

Žiru je danas napunio 35 godina, a na listi strelaca francuske selekcije nalazi se na drugom mestu sa 46 golova, što je samo pet manje od najboljeg strelca Tjerija Anrija.

Poslednji meč za reprezentaciju novi igrač Milana odigrao je protiv Švajcarske u osmini finala Evropskog prvenstva ove godine.

U sastavu za meč protiv Belgije, koji se igra u Torinu 7. oktobra nalazi se napadač Mančester junajteda Entoni Marsijal, koji u novoj sezoni nije postigao nijedan gol za svoj klub, ali je bio strelac u kvalifikacijskom meču za Svetsko prvenstvo protiv Ukrajine, u septembru.

Dešan se odlučio da u selekciju pozove braću Lukasa i Tea Ernandeza, odbrambenog i veznog igrača.

"To se nije dogodilo dugo, mislim da su poslednji put to bila braća Reveli (Erve i Patrik) početkom 70-ih godina. Neću ih gledati kao dva brata, već kao dva igrača", rekao je Dešan.

Polufinalni mečevi Lige nacija izmedju Italije i Španije, odnosno Francuske i Belgije na programu su 6. i 7. oktobra, u Milanu i Torinu.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track