MILAN PAVKOV JE ZVEZDIN "FAKTOR IKS": U meču protiv Ludogoreca podsetio na Salcburg, Liverpul, Kopenhagen i Milan
Foto: Starsport

duga devetka

MILAN PAVKOV JE ZVEZDIN "FAKTOR IKS": U meču protiv Ludogoreca podsetio na Salcburg, Liverpul, Kopenhagen i Milan

Fudbal -

Ulazak centarfora crveno-belih u Bugarskoj bio presudan za konačan ishod utakmice

Crvena zvezda nije pobedom u Razgradu nad Ludogorecom upisala samo vrednu pobedu u Ligi Evrope, već je vratila i Milana Pavkova, momka koji je poslednjih godina postao sinonim za uspehe kluba.

Sasvim je izvesno da će visoki napadač biti u startnih u utakmici protiv Metalca (nedelja, 20.00) na stadionu "Rajko Mitić", jer se oporavio od povrede kolena koju je zaradio pre dve nedelje.

Milan Pavkov
foto: www.crvenazvezdafk.com

Milan Pavkov je ulaskom u igru protiv Ludogoreca bio taj "faktor iks" koji je prelomio meč. Upravo je on bio u kontaktu sa loptom posle čega se ona odbila u prazan prostor, a na nju naleteo Gelor Kanga i evrogolom je zakucao u mrežu.

Treba se setiti meča protiv Salcburga, kada je sa raskrvavljenom glavom i čalmom na njoj Pavkov pokrenuo saigrače iz letargije posle čega je usledio epski preokret, antologijskih golova Liverpulu, derbija sa Partizanom, pogodaka Kopenhagenu, Milanu...

Milan Pavkov
foto: Www.crvenazvezdafk.com

Možda i najbolju definiciju Milana Pavkova i onoga koliko znači za Crvenu zvezdu dao je Rade Bogdanović, nekadašnji reprezentativac i as Atletika i Verdera, tokom gostovanja na RTS:

Rade Bogdanović
foto: Pritnscreen

- Zvezda je dobro izgledala u Bugarskoj, bila je bolja. Prvo poluvreme nije primila gol, u drugom je dala gol na vreme. Uprava mora Pavkovu da da doživotan ugovor! Onaj potez, momak je talija za Zvezdu!

Na društvenim mrežama danima se dele video uratci sa golom Gelora Kange i važne uloge Milana Pavkova. Odavno je mirni momak iz Begeča miljenik navijača crveno-belih, kojima je u srce ušao sa dva gola protiv Liverpula u Ligi šampiona, stekavši tako kultni status među pristalicama kluba.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track