DONARUMA KAO STOJKOVIĆ Navijači surovi prema Italijanu! Prolazi kroz pakao, baš kao Srbin nakon dolaska u Partizan (VIDEO)
Foto: Profimedia

ne zaboravljaju

DONARUMA KAO STOJKOVIĆ Navijači surovi prema Italijanu! Prolazi kroz pakao, baš kao Srbin nakon dolaska u Partizan (VIDEO)

Fudbal -

Nema mira za Italijana! Otkako je napustio Milan navijači ga progone na utakmicama reprezentacije.

Đanluiđi Donaruma je već godinama jedan od najboljih golmana na svetu iako ima tek 22 godine, a tako mlad trenutno prolazi kroz težak period zbog odluke da ne produži ugovor sa Milanom.

Rosoneri su želeli da zadrže čuvara mreže, ali ponude trofejnog kluba nisu bile dovoljno dobre. Mladi golman je kao slobodan agent ovog leta potpisao za Pari Sen Žermen, a čini se da mu to navijači Milana neće oprostiti nikada.

Sve i da zaista ne oproste, u jednom trenutku će početi da gube interes za celom situacijom, a dok se to ne desi, Donaruma će morati da nauči da kontroliše emocije, pogotovo kada stoji između stativabna utakmicama nacionalnog tima.

On je za Italiju debitovao kada je imao 17 godina, a neverovatno zvuči da za pet godina i 35 utakmica nijednom nije primio dva gola na istom meču, sve do srede i utakmice polufinala Lige nacija protiv Španije.

Italija je izgubila rezultatom 2:1, a Donaruma je nakon utakmice zaplakao pred domaćim navijačima na San Siru.

Na mestu gde su ga do nedavno obožavali, dobio je zvižduke svaki put kada je imao kontakt sa loptom. Vremenom je gubio samopouzdanje i postajao nesiguran pa je jedna njegova katastrofalna greška umalo pretvorena u gol Španije.

Nakon meča i poraza čuvar mreže je imao problem da iskontroliše emocije, a čitava situacija poprilično podseća na onu koju smo gledali na utakmicama Srbije.

Iako su Orlovi igrali na domaćem terenu, zvižduci i povici sa tribina su bili upućeni Vladimiru Stojkoviću koji je godinama bio prvi golman reprezentacije i jedan od važnijih članova nacionalnog tima.

Razlog za to je opšte poznat - prelazak u Partizan nekoliko godina nakon što je bio u Crvenoj zvezdi.

Navijači ekipe iz Ljutice Bogdana nisu mogli, niti želeli da oproste Stojkoviću odlazak u redove večitog rivala, a ni gestovi golmana nisu pomogli da se čitava situacija smiri.

Majicom sa natpisom "Oprostite mi moju ružnu prošlost" i raznim izjavama, iskusni golman je "kupio" zvižduke i povike sa tribina čak i kada ne brani za Partizan.

Loš tretman koji su navijači Crvene zvezde imali prema Stojkoviću preneo se i na mečeve Srbije, kao što se to sada dešava u slučaju Donarume i Milana.

Jasno je da za klupske strasti ne bi trebalo da bude mesta na utakmicama reprezentacije, o tome je posle utakmice Italija - Španija govorio selektor Azura, Roberto Manćini.

- Donaruma je igrao za Italiju, a ne za klub. Ovakva situacija je mogla da bude ostavljena sa strane za jedno veče, a zvižduci da sačekaju za eventualnu utakmicu Milana protiv PSŽ-a. Italija bi trebalo da je iznad svega ovoga - poručio je Manćini.

Kurir sport/A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track