DALIĆ PRED MEČ SA KIPROM: Očekujemo tešku utakmicu, ne smemo da se opustimo
Foto: AP

KONFERENCIJA

DALIĆ PRED MEČ SA KIPROM: Očekujemo tešku utakmicu, ne smemo da se opustimo

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Kipra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. i istakao da njegova ekipa ne sme da se opusti.

"Očekujemo zaista tešku utakmicu, jako je važno da se ne opustimo. Bilo je zahtevno s njima u Rijeci kada smo dobili 1:0", rekao je Dalić na konferenciji za novinare u Larnaki, prenosi agencija Hina.

Fudbaleri Hrvatske su danas doputovali u Larnaku, a meč protiv Kipra igraće sutra od 20.45 na AEK Areni.

Kipar se trenutno nalazi na začelju Grupe H sa četiri boda, ali je na svom terenu pobedio Sloveniju (1:0) i remizirao sa Slovačkom (0:0).

"Moramo biti spremni, Kipar ima kvalitet, znamo šta nas čeka", dodao je Dalić.

Hrvatska će biti oslabljena zbog neigranja Dejana Lovrena i Josipa Juranovića, a nema ni Mislava Oršića i golmana Ivice Ivušića.

U zadnjem redu bi trebalo da zaigraju Josip Stanišić, Duje Ćaleta-Car, Joško Gvardiol i Borna Sosa.

"Može biti problem što odbrana nije standardna, moraćemo biti pažljivi i oprezni, ali verujem u naše mlade igrače", rekao je Dalić.

On je naveo da će njegova ekipa imati problema ako bude statična i ako protok lopte bude spor.

"Tražićemo ulaske u prazan prostor, a imamo trojicu igrača koji mogu doneti ključni pas, Modrića, Kovačića i Brozovića. Nadam se da će Perišić nastaviti odličnu formu iz Intera, ali, generalno gledano, svi igrači su u formi, cela ekipa je spremna za dobru utakmicu. Nastojaćemo da budemo prodorni, ponajviše po bokovima i to po levoj strani na kojoj igra Perišić", rekao je Dalić.

Hrvatska se nalazi na vrhu Grupe H sa 13 bodova, koliko ima i drugoplasirana Rusija, a do kraja kvalifikacija su ostala četiri kola.

"Sutra nas čeka utakmica u kojoj ćemo imati veći posed lopte, u kojoj ćemo dominirati. Želimo kroz mirnoću doći do rezultata. Nije lako igrati ovakve susrete gde se unapred očekuje da su bodovi upisani. Ne smemo potceniti protivnika, očekujemo tri boda, a takve utakmice nisu lake", rekao je Dalić.

Dalić se osvrnuo i na "matematiku grupe". Četiri kola pre kraja, Hrvatska ima 13 bodova, a u igri je još 12.

"Ranije sam govorio da će nam trebati 20 ili 21 bod, možda će trebati i više bodova. Rusija sada ima dve teške utakmice, ali nisu ni nama lagane. Najvažnije je da mi držimo sve u svojim rukama. Bitno je da ne zavisimo od drugih", rekao je Dalić.

"Igrači su svesni da smo uvek imali problema u kvalifikacijama, ne sećam se da su neke kvalifikacije prošle glatko. U ovima smo izgubili već pet bodova", zaključio je selektor Hrvatske.

Osim utakmice Kipar - Hrvatska, sutra su na programu još dva meča ove grupe - Rusija će dočekati Slovačku, dok će Slovenija gostovati na Malti.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track