KAPITEN SRBIJE DUŠAN TADIĆ OPTIMISTA: Od nas zavisi, ako dobijemo sve tri utakmice idemo na Mundijal! VIDEO
Foto: FSS

orlovi u luksemburgu

KAPITEN SRBIJE DUŠAN TADIĆ OPTIMISTA: Od nas zavisi, ako dobijemo sve tri utakmice idemo na Mundijal! VIDEO

Fudbal -

Prva zvezda holandskog Ajaksa se složio sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem u oceni da su Luksemburžani mnogo napredovali u poslednjih desetak godina

Kapiten reprezentacije Srbije i prva zvezda holandskog Ajaksa Dušan Tadić, izjavio je pred meč protiv Luksemburga u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo da su Orlovi došli po tri boda. Tadić je na pitanje da li je stekao utisak da je Srbija bila mnogo dominantnija protiv Luksemburga u prvom meču.

- Mislim da smo u prvom poluvremenu bili bolja ekipa iako se videlo da ekipa Luksemburga poseduje kvalitet. U drugom poluvremenu smo pali u igri, a oni su postigli pogodak. Posle toga smo dali treći pogodak, potom i četvrti i priveli smo utakmicu kraju. Pokazali smo da smo bili bolja ekipa u celokupnih 90 minuta - rekao je Tadić na konferenciji za medije u Luksemburgu.

Srbija
foto: FSS

Na pitanje da li Srbiji odgovara da igra protiv malih selekcija kao što je Luksemburg, Tadić je istakao da Srbija želi pobedu protiv svakoga.

- Možda su mala nacija, ali ni mi nismo preterano velika. Kao što je naš selektor Dragan stojković rekao, mnogo su napredovali u poslednjih desetak godina. Znaju da igraju fudbal i poseduju kvalitet. Ali mi verujemo u sebe i moramo da pokažemo da smo bolja ekipa. Nema razloga da bude ništa specijalno. Nebitno ko je protivnik, gledamo sebe, želimo da pobedimo u svakoj utakmici, da se takmičimo, da navijači uživaju i da pobedimo - poručio je Tadić.

Siniša Mihajlović, Dušan Tadić
foto: FSS

O šansama da Srbija osvoji prvo mesto u grupi i izbegne baraž za Mondijal, Tadić je izneo zanimljivo mišljenje.

- Mislim da imamo velike šanse. Idemo korak po korak, sutra nam je najbitnija utakmica, potom Azerbejžan i na kraju Portugalija. Ako dobijemo sve tri utakmice, bićemo prvi u grupi i obezbediti vizu za Katar - zaključio je Dušan Tadić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track