MESI DA GOL I KAD NEĆE! Argentinac u derbiju protiv Urugvaja zatresao mrežu kao nikad pre VIDEO
Foto: AP

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL

MESI DA GOL I KAD NEĆE! Argentinac u derbiju protiv Urugvaja zatresao mrežu kao nikad pre VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Argentine savladali su Urugvaj 3:0 u derbiju južnoameričkih kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, a meč je obeležio gol Lionela Mesija.

On je u 38. minutu pokušao da uposli saigrača sa nekih 30-ak metara, ali je lopta odskakutala u gol Urugvajaca.

Samo šest minuta kasnije, , Rodrigo De Pol je iskoristio asistenciju Lautara Martineza i tako praktično rešio pitanje pobednika. Zatim je napadač Intera i sam bio strelac na isteku sat vremena igre za konačnih 3:0.

Argentinci sada imaju 22 boda i smanjili su zaostatak za Brazilom koji je odigrao 0:0 protiv Kolumbije, dok je Urugvaj na deobi trećeg mesta sa Ekvadorom. Oba tima imaju po 16 bodova, s tim što su Ekvadorci poraženi od fenjeraša Venecuele sa 2:1.

Čile je ostvario zlata vrednu pobedu nad Paragvajem zahvaljujući sjajnih tri minuta koje su odigrali u drugom poluvremenu. Najpre je Brereton u 69. pogodio prvi mrežu gostiju, da bi Isla u 72. postavio konačan rezultat.

Čielanci su se tako vratili u igru, mada i dalje zaostaju pet bodova za mestom koje vodi u baraž i šest za onim koje direktno vodi u Katar.

Makedonci su napravili najveću senzaciju kvalifikacija za SP pobedivši Nemačku kao gosti. Ako bi večeras (20.45) u Skoplju ponovili taj podvig bili bi na korak od obezbeđivanja baraža. Ali biće im teško - kvota na keca je čak 14, iks je 7,00, a dvojka 1,23. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Makedonija - Nemačka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track