DANSKA NA MUNDIJALU: Mađari odoleli na Vembliju, Bosna u Kijevu! Važne pobede Švedske i Poljske! VIDEO
Foto: AP

katar 2022

DANSKA NA MUNDIJALU: Mađari odoleli na Vembliju, Bosna u Kijevu! Važne pobede Švedske i Poljske! VIDEO

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Danske plasirala se večeras na Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, pošto je u Kopenhagenu pobedila Austriju sa 1:0, u utakmici osmog kola Grupe F.

Jedini gol postigao je Joakim Mele u 53. minutu.

Danska ima svih osam pobeda i 24 boda u Grupi F i plasirala se na Mundijal u Kataru.

U ostalim utakmicama u toj grupi Škotska je na gostujućem terenu pobedila Farska Ostrva sa 1:0, a Izrael je kao domaćin pobedio Moldaviju sa 2:1.

Škotska je druga na tabeli sa 17 bodova, a Izrael je treći sa 13. Austrija ima 10, Farska Ostrva četiri, a Moldavija je poslednja sa jednim bodom.

Reprezentacija Engleske odigrala je u Londonu nerešeno 1:1 protiv Mađarske.

Na stadionu Vembli, Mađarska je povela u 24. minutu golom Rolanda Šalaja iz jedanaesterca, a bod domaćima doneo je Džon Stons u 37. minutu.

Mađarski navijači sukobili su se sa redarima na Vembliju, a policija je brzo sprečila incidente. Do nereda je došlo nakon što su madjarski navijači zviždali kada su engleski fudbaleri uoči početka utakmice kleknuli na travu u znak borbe protiv rasizma.

Zbog rasizma svojih navijača Mađarska je nedavno kažnjena, pa je utakmicu protiv Albanije prošle subote igrala bez publike.

U drugoj utakmici u toj grupi Poljska je u Tirani pobedila Albaniju sa 1:0.

Gol je postigao Karolj Sviderskij u 77. minutu, a posle toga meč je bio prekinut zbog nereda navijača, koji su flašama gadjali poljske fudbalere koji su slavili pogodak.

U toj grupi Andora je kao gost pobedila San Marino sa 3:0 i osvojila šesti bod u kvalifikacijama.

Na tabeli Grupe I Engleska je prva sa 20 bodova, Poljska ima 17, a Albanija 15 bodova. Madjarska je četvrta sa 11, Andora ima šest, a poslednji San Marino je bez bodova.

U Grupi C, Švajcarska je u Viljnusu pobedila Litvaniju sa 4:0.

Dva gola postigao je Bril Embolo u 31. i 45. minutu, a oba puta asistirao mu je Džerdan Šaćiri. Treći gol postigao je Renato Štefen u 42. minutu, a konačan rezultat postavio je Mario Gavranović u četvrtom minutu nadoknade.

U drugoj utakmici u toj grupi Bugarska je u Sofiji pobedila Severnu Irsku sa 2:1.

Švajcarska se izjednačila sa prvoplasiranom Italijom pa obe ekipe imaju po 14 bodova, a Bugarska ima osam. Severna Irska je izgubila svaku šansu sa pet bodova, a poslednjeplasirana Litvanija ima tri.

U Grupi B Gruzija je u Prištini pobedila Kosovo sa 2:1.

Na stadionu "Fadilj Vokri" Gruzija je povela golom Tornikea Okrijašvilija, a izjednačio je Vedat Murići iz jedanaesterca u 45. minutu. Pobedu gostujućem timu doneo je Zuriko Davitašvili u 82. minutu.

U drugoj utakmici u toj grupi Švedska je na svom terenu pobedila Grčku sa 2:1.

Švedska je prva na tabeli sa 15 bodova, a Španija ima dva manje. Grčka ima devet, a Gruzija i Kosovo po četiri, ali i po utakmicu više.

U Grupi D u Lavovu Ukrajina i Bosna i Hercegovina odigrali su nerešeno 1:1.

Domaći su poveli u 15. minutu kada je strelac bio Andrij Jarmolenko, a bod bosanskoj ekipi obezbedio je Anel Ahmedhodžić pogotkom u 77. minutu.

Francuska je prva na tabeli sa 12 bodova, a Ukrajina ima devet bodova, ali i utakmicu više. Finska je treća sa osam bodova iz šest mečeva, a Bosna i Hercegovina ima bod manje. Kazahstan je poslednji sa tri boda iz sedam utakmica.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo završavaju se u novembru.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track