ŠVAJCARSKI NOVINAR ODUVAO ŠAĆIRIJA: Mučki provokator će se posle ovih reči dobro zamisliti!
Foto: Profimedia

BURA SE NE STIŠAVA

ŠVAJCARSKI NOVINAR ODUVAO ŠAĆIRIJA: Mučki provokator će se posle ovih reči dobro zamisliti!

Fudbal -

Bura oko Džerdana Šaćirija ne smiruje se ni u Švajcarskoj.

Posle skandalozne scene u kojoj fudbaler poreklom sa Kosova na sebe navlači jaknu sa simobolima "UČK", reagovali su mnogi, a među njima i kolumnista lista "Weltwoche-daily" koji je bez ustezanja opleo po kapitenu švajcarske reprezentacije.

Novinar Tomas Rengli je biranim rečima "spustio" provokatora i objasnio da on ni po jednom osnovu ne bi trebalo da nosi kapitensku traku.

"Postoji prirodna hijerarhija u svakom fudbalskom timu. Na vrhu hijerarhije u reprezentaciji Švajcarske je čovek koji konstantno igra na vrhunskom nivou, ima vrhunsku komunikaciju sa saigračima i povrh svega strastveno peva himnu. To je naravno golman Jan Zomer", napisao je autor i rekao da je ona potom predata čoveku koji bez pratnje ne može ni do mikrofona, ističući da Šaćiri nije pravi ambasador reprezentacije.

Džerdan Šaćiri, OVK, Teroristi
foto: Profimedia, Printscreen

"Da li je normalno da aktivista dođe na teren tako lako, i to tokom zvaničnog takmičenja? Da li je Fudbalski savez Švajcarske zaista uradio sve da do toga ne dođe? I da li bi Jan Zomer kao kapiten imao političkih problema kao što ih ima Džerdan Šaćiri?", zapitao se autor, a onda i sam odgovorio.

"Jasno je da je odgovor 'ne' na svako pitanje".

(Kurir sport/weltwoche-daily)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track