SJAJNE VESTI ZA ORLOVE: Ako ne pobede Portugalce u Lisabonu, Srbija će biti domaćin u polufinalu baraža za odlazak na SP!
Foto: Starsport©

domaćini

SJAJNE VESTI ZA ORLOVE: Ako ne pobede Portugalce u Lisabonu, Srbija će biti domaćin u polufinalu baraža za odlazak na SP!

Fudbal -

Ako se ne plasiraju direktno u Katar, Orlovi će gotovo sigurno biti domaćini polufinala baraža za plasman na Svetsko prvenstvo

Nakon pobede fudbalske reprezentacije Srbije protiv Azerbejdžana u Beogradu (3:1), Orlovi moraju da pobede Portugal u Lisabonu (14.novembar) ako žele kao prvi u grupi A da se plasiraju na Svetsko prvenstvo.

Međutim, ukoliko ipak budu drugi, moraće šansu da traže u baražu. Ali, sada je gotovo sigurno da će Srbija biti domaćin u polufinalu baražnog meča koji će se igrati 24/25.marta naredne godine! Dok će se domaćinstvo za finale odrediti žrebom.

Sajt "We Global Football", koji se bavi statistikom i predikcijama, objavio je procenat šansi timova iz svih grupa za domaćinstvo, a iz grupe A, grupe u kojoj je Srbija, šansa za to je neverovatnih 100%! Dakle, ko god nakon meča u Lisabonu 14.novembra bude poražen, imaće kao utešnu nagradu da bude domaćin u meču polufinala baraža.

Pomenuti sajt je napravio i računicu vezanu za nosioce i nenosioce prilikom žreba polufinala, što znači da bi potencijalni rivali Srbije, gledajući tabelu pred poslednja dva kola, mogli da budu Vels, Norveška, Ukrajina, Rumunija i Austrija i Češka kao selekcije iz Lige nacija.

Podsećanja radi, baraž se sastoji od deset drugoplasiranih selekcija u grupi i dva tima iz Lige nacija, od kojih ćemo dobiti samo tri putnika za Katar! Četiri selekcije će biti podeljene u tri grupe, polufinale će se igrati 24. i 25. marta i domaćini će biti šest najbolje rangiranih selekcija od ovih koje su ostale u baražu. S druge strane, žreb će odlučiti domaćina finala koje se igra 28. i 29. marta 2022. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track