BUNDESLIGA: Dva gola Holanda za prvo mesto Dortmunda, remi Frajburga i Lajpciga! VIDEO
Foto: Profimedia

NEMAČKA

BUNDESLIGA: Dva gola Holanda za prvo mesto Dortmunda, remi Frajburga i Lajpciga! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su danas na svom terenu ekipu Majnca sa 3:1, u utakmici osmog kola nemačke Bundeslige.

Dortmund je poveo već u trećem minutu golom Marka Rojsa, na 2:0 je povisio Erling Holand u 54. minutu sa penala, da bi nadu Majncu doneo Jonatan Burkart pogotkom u 87. minutu. Medjutim, pobedu domaćeg tima potvrdio je Holand u 94. minutu.

Ekipa Dortmunda je zabeležila šestu pobedu u šampionatu i trenutno je prva na tabeli sa 18 bodova, dok je Majnc deseti sa osam bodova manje.

Fudbaleri Union Berlina su upisali četvrtu pobedu od početka sezone pošto su na svom terenu slavili protiv Volfsburga sa 2:0. Strelci za pobednički tim bili su Taivo Avoniji u 49. i Šeraldo Beker u 83. minutu.

Union Berlin je sada peti tim lige sa 15 bodova, dok je Volfsburg vezao treći poraz u nizu i nalazi se poziciju ispod sa 13 bodova.

Fudbaleri Frajburga i Lajpciga su odigrali nerešeno 1:1. Emil Forsberg je u 32. minutu pogodio za vodjstvo Lajpciga, dok je izjednačenje i bod domaćem timu doneo Vu-jeong Jeong u 64. minutu.

Frajburg je sa 16 osvojenih bodova četvrti na tabeli, dok je Lajpcig trenutno osmi sa pet bodova manje.

Fudbaleri Herte slavili su u gostima protiv Ajntrahta sa 2:1, dok je Bohum bio bolji od Grojter Firta sa 1:0.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track