SRBIN ODUŠEVIO MALDINIJA: Ivan Ilić impresionirao direktora Milana, ITALIJAN očaran mladim asom
Foto: Profimedia, Shutterstock

SAn siro

SRBIN ODUŠEVIO MALDINIJA: Ivan Ilić impresionirao direktora Milana, ITALIJAN očaran mladim asom

Fudbal -

Zadnji vezni Verone mogao bi na leto da "grad Romea i Julije" zameni "gradom mode"

Ivan Ilić, mladi i talentovani Srbin pred vratima je slavnog Milana. Baš tako danas pišu svi italijanski mediji, jer je direktor "roso-nera" Paolo Maldini oduševljen onim što je video od mladog igrača u okršaju Milana i Verone (3:2) na San Siru.

Ivan Ilić
foto: Profimedia

Zanimljivo je da nijedan fudbaler iz Srbije nije nosio dres sedmostrukog šampiona Evrope. Možda bi prvi mogao da postane baš Ivan Ilić, rođeni Nišlija i momak ponikao u omladinskoj školi Crvene zvezde, koji je sa bratom Lukom pre četiri godine prešao u Mančester siti, u transferu vrednom 5.500.000 evra.

Da Ivan Ilić vredi pokazao je selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi koji ga redovno zove na okupljanja A tima, iako mladi fudbaler po godinama, a ima ih 20, može da igra za mladu selekciju.

Paolo Maldini
foto: Profimedia

Paolo Maldini je očaran onim što je video od mladog Srbina u okršaju Verone i Milana. Smatra da bi mladi vezni fudbaler bio idealna zamena za Franka Kesija koji je odbio produžetak ugovora i koji San Siro želi da napusti kao slobodan fudbaler. Paolo Maldini forsira politiku kupovine mladih i darovitih fudbalera koji bi Milanu u bliskoj budućnosti mogli da donesu veliki profit.

Ivan Ilić, Frank Kesi
foto: Profimedia

Ivan Ilić je prošle godine stigao na pozajmicu u Veronu iz Mančester sitija. Vrlo brzo se izborio za mesto startera, tako da je klub sa stadiona "Bentegodi" odlučio da aktivira klauzulu i otkupi ga od Građana za 7.500.000 evra, te potpiše ugovor do juna 2026. godine.

Kurir sport

01:52

ALEKSANDAR ČEFERIN ZA KURIR: Pozdrav čitaocima u Srbiji, volite fudbal! KAKO TO DA PREDSEDNIK UEFA NIJE IMAO ZAPAŽENU KARIJERU, A I DANAS DAJE GOLOVE KAO OD ŠALE?!

Atletiku večeras (21.00) u goste dolazi Liverpul, i biće to veoma ozbiljan ispit za odbranu domaćina, s pitanjem - kako uštopovati trio Salah - Mane - Firmino. Kvota na keca je 3,20, na iks 3,15, a na dvojku 2,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Atletiko - Liverpul.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track