FUDBALERI PARTIZANA TEŠKO IZLAZE NA KRAJ SA BELGIJANCIMA: Najveći uspeh protiv Anderlehta, vredan drugog učešća u Ligi šampiona!
Foto: Starsport

LOŠA TRADICIJA

FUDBALERI PARTIZANA TEŠKO IZLAZE NA KRAJ SA BELGIJANCIMA: Najveći uspeh protiv Anderlehta, vredan drugog učešća u Ligi šampiona!

Fudbal -

Neuspesi protiv Standarda, Briža, Genka i prošle godine u jednom meču posle produžetaka u okršaju sa Šarlroa zbog pandemije korona virusa, u četvrtak lepa prilika da se u prvom duelu sa Gentom u Ligi konferencije popravi bilans protiv belgijskih klubova

Motivacija za navijače Partizana da dođu u što većem broju u četvrtak u Humsku je i činjenica da Partizan ne može da se pohvali kvalitetnim bilansom protiv ekipa iz Belgije i da je vreme da se ta loša tradicija polako popravlja.

Jesu crno-beli protiv Anderlehta 2010. godine slavili veliki uspeh svojim drugim ulaskom u Ligu šampiona, ali znamo da se to desilo nakon dvostrukog remija sa identičnim rezultatima (2:2) i izvođenja penala u Briselu.

Više je bilo neuspeha, makar gledano brojčano: u dvomeču protiv Genka (2011) i u jednom meču zbog pandemije virusa korona od 120 minuta u Belgiji protiv Šarloa (2020.). Pre podviga u Briselu i plasmana u Ligu šampiona, bila su i dva neuspeha u dvomeču protiv Briža (2009.), odnosno na domaćem terenu protiv Standarda (2008.).

Partizanov stadion već duže vreme, kako u domaćem šampionatu tako i u Evropi, važi za jako uporište.

Kada je u pitanju Evropa, u poslednjih 20 utakmica na domaćem terenu bilans je vrlo dobar: 13 pobeda, 5 nerešenih i samo dva poraza, pretrpljena od Dinama iz Kijeva (2:3, kada je Partizan posle vođstva od 2:0 meč izgubio "neregularnim" golom) i od slavnog Mančester junajteda (0:1, kada su crno-beli u najmanj ruku bili ravnopravan rival, a nije im bio dosuđen ni očigledan jedanaesterac).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track