OVAKVA TUGA SE NE VIĐA ČESTO: Ispisao istoriju, dobio otkaz, a zatim uradio nešto neočekivano
Foto: Printscreen/ Twitter

FOTKA KOJA JE OBORILA MNOGE S NOGU

OVAKVA TUGA SE NE VIĐA ČESTO: Ispisao istoriju, dobio otkaz, a zatim uradio nešto neočekivano

Fudbal -

Smene u trenerskom poslu su gotovo svakodnevna pojava, ali ne podnose svi podjednako tu situaciju.

Jedan od onih koji je prilično emotivno primio vest o otkazu je sada već bivši trener Salernitane Fabricio Kastori. Koliko je njemu bilo krivo zbog otkaza najbolje govori srceparajuća fotografija koja stiže sa juga Italije. Kastori je posle otkaza otišao do gradskog šetališta i tamo satima sedeo sam tugujući.

"Ovo je fotografija čoveka. Sam. Sa svojim životom. Misli, gorčina. Sam. Na zalasku sunca, pored mora, na klupi, nekoliko minuta posle otkaza u Salernitani. On je sam. Ova fotografija je portret. Portret Fabricija Kastorija. Portret koji treba da se čuva", stoji u opisu fotografije.

Kastori je zaista srcem i dušom bio potpuno posvećen klubu. Pre nekoliko meseci je Salernitanu uveo u Seriju A posle 22 godine i tada pustio suzu radosnicu. Tokom leta je imao sukobe sa upravom koja je sporo dovodila željena pojačanja, a bio je i miljenik navijača. Čak šta više, grad Salerno mu je dodelio i titulu gradskog ambasadora.

Salernitana sezonu nije krenula kako je zamišljeno. U osam kola je osvojila četiri boda, sa samo jednom pobedom, pa je zakovana za dno tabele Serije A. Međutim, navijači ne krive trenera već upravu.

Kastorija će na klupi zameniti Stefano Kolantuono.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track