ŠTA NAS OČEKUJE U ČETVRTAK NA STADIONU PARTIZANA? Kimi i Partizanovci posle godinu i po dana ponovo navijaju u Humskoj
Foto: Dado Đilas

biće zanimljivo

ŠTA NAS OČEKUJE U ČETVRTAK NA STADIONU PARTIZANA? Kimi i Partizanovci posle godinu i po dana ponovo navijaju u Humskoj

Fudbal -

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21 čas igraju protiv belgijskog Genta meč 3. kola grupne faze Lige konferecnija. Ovaj meč, kao i revanš ova dva tima, odlučivaće praktično o prvoj poziciji na tabeli. Osim na terenu, biće zanimljivo i na tribinama.

Naime, kako Kurir saznaje u četvrtak na tribini stadiona Partizana naći će se i navijači okupljeni pod zastavom "Partizanovci". Ova navijačka grupa posle nešto više od godinu i po dana ponovo će zauzeti istočnu trbinu.

Izvor blizak ovoj grupi otkrio nam je da "Partizanovci" ne dolaze na stadion kako bi izazivali nemire, već samo žele da pošalju poruku javnosti kako je dolazak u Humsku ponovo moguć za sve ljubitelje crno-bele boje. Ipak, nema sumnje to neće ostati nepropraćeno od strane Grobara sa juga koji već godinama unazad drže tribinu.

Velja Nevolja, Veljko Belivuk, Miloš Radisavljević Kimi, Milos Radisavljevic Kimi
foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

Jedan od vođa navijača Partizana sa istoka, Miloš Radisavljević Kimi, otkrio je nedavno u jednom intervjuu kako njega i članove njegove grupe ne zanimaju prepirke na jugu, već samo želi da ponovo dođe u Humsku i bodri "svoj" Partizan. Radisavljević je naglasio kako oni samo žele da se ubistva navijača ne ponavljaju i da su te stvari strašne jer se pre svega narušavaju ime Partizana koje je svima "u srcu".

Koliko god da navijači sa istoka pokušavaju da smire celu situaciju, nema sumnje da će biti napeto, pogotovo ako se podsetimo nedavnih ubistava Gorana Veličkovića Goksija i Ivana Perovića, članova nekih od navijačkih grupa Partizana. Iako ta ubistva još uvek nisu razrešena, jasno je da "zla krv" postoji između ovih navijčkih grupa.

Goran Veličković Goksi, Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: Starsport

Ostaje samo pitanje na čiju stranu će stati neopredeljene navijačke grupe, baš one koje su zbog razmirica među navijačima prestale da dolaze na stadiona. Podrška Partizanu, nakon hapšenja kriminalnog klan Belivuk - Miljković, više je nego potrebna jer ugled crno-belih za poslednjih godinu dana veoma je narušen.

Podsetimo, krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, na sednici veća održanoj 27. septembra 2021. godine donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Veljka Belivuka, zvani Velja Nevolja. U julu mesecu ove godine protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali i još protiv 29 pripadnika njihove kriminalne ekipe, podignuta je optužnica.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: Zorana Jevtić

Optužnica je napisana na 322 strane i sa dokazima i ostalim optužbama upućena je u sud na potvrđivanje. Oni su optuženi za pet ubistva, nelegalno držanje i rasturanje narkotika i oružja, otmicu i silovanje. Reč je o brutalnim ubistvima izvršenim u vikendici u Ritopeku gde su mučeni i likvidirani Aleksandar Gligorijević Puki, Goran Veličković Goksi, Milan Ljepoja, Lazar Vukičević i Zdravko Radojević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track