(NE)OČEKIVANO?! Murinjo priznao krivicu za ŠOKANTAN PORAZ: Kad bih mogao nikada ništa da ne menjam - to bih i radio!
Foto: Profimedia

nakon debakla

(NE)OČEKIVANO?! Murinjo priznao krivicu za ŠOKANTAN PORAZ: Kad bih mogao nikada ništa da ne menjam - to bih i radio!

Fudbal -

Iskusni trener, Žoze Murinjo, imao je šta da poruči novinarima u Norveškoj nakon najtežeg poraza u karijeri.

Tek prvi put otkako radi kao trener, ekipa koju vodi Portugalac primila je šest golova. Roma je u Norveškoj poražena od Boda rezultatom 6:1 u okviru trećeg kola Lige konferencija.

Pitanje je koliko je ekipa iz Rima zainteresovana za treće po rangu takmičenje u Evropi, a Murinjo je na konferenciji za medije posle utakmice preuzeo krivicu za loš rezultat.

- Ja sam odabrao ovaj sastav i moja je odgovornost. To sam uradio s dobrim namerama, da pružim šansu onima koji rade naporno i da rotiram ekipu na veštačkoj travi i u hladnom vremenu. Odlučio sam da odmorim mnogo igrača. Izgubili smo od ekipe koja je večeras pokazala veći kvalitet. To je jednostavno. Da uvek mogu da igram sa istom postavom, ja bih igrao. To je rizično jer imamo veliku razliku u kvalitetu između dve ekipe. Znam koji su limiti ovog tima, to nije nešto novo za mene, ali i dalje očekujem bolji odgovor. Kao što sam rekao, ja biram ko će da igra, tako da je odgovornost moja - rekao je Murinjo.

On je uspeo u ovakvoj situaciji da pronađe dobru stranu.

- Svaki poraz pravi štetu. Pričao sam sa igračima i bio iskren. Sa njima sam bio iskren, ali ne mogu i sa vama. Nikada nisam bežao od činjenice da smo eloša sa limitima. Imamo 13 igrača koji predstavljaju jedan klub, a ostali su na drugom nivou. Ako ništa, pozitivno je što me više niko neće pitati zašto stalno koristim iste igrače. Ovaj rezultat nas neće naterati da iznosimo unutrašnje probleme - rekao je Murinjo.

Posle tri kola, Roma ima šest bodova i na drugom je mestu iza Boda koji sada ima bod više i na dobrom je putu da obezbedi prvo mesto i, na papiru lakšeg protivnika u nokaut fazi takmičenja.

I dalje je Arsenal u donjem delu tabele Premijer lige, a večeras (21.00) u goste mu dolazi Aston Vila koja takođe ne blista i ima dva vezana poraza. Kvota na keca je 2,00, na iks 3,60, na dvojku 4,00, a na 3+ 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Arsenal - Aston Vila.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track