FUDBALSKO ČUDO OD DETETA IZ LUČANA: Đorđa Gordića zovu "Rabio za siromašne", a on upisao 87 minuta sa 16 godina u Superligi
Foto: Starsport©

vunderkind

FUDBALSKO ČUDO OD DETETA IZ LUČANA: Đorđa Gordića zovu "Rabio za siromašne", a on upisao 87 minuta sa 16 godina u Superligi

Fudbal -

Mladost ima velikog talenta u svojim redovima

Podatak da je klinac od 16 godina odigrao 87 minuta u utakmici Superlige Srbije prošao je gotovo neopaženo u srpskoj sportskoj javnosti. Mladi Đorđe Gordić prošlog vikenda u utakmici Metalca i Mladosti (0:2) bio je jedan od najboljih u redovima Lučanaca.

Đorđe Gordić
foto: Starsport©

To nije bio njegov debi u Superligi, jer je prvu utakmicu odigrao prošle sezone protiv Partizana, 18. maja. Igra na poziciji centralnog veznog igrača, a 17 godina napuniće 5. novembra. Momak koji je veliki talenat srpskog fudbala, s obzirom na dobru utakmicu, trebalo bi da i u narednim mečevima dobija poverenje struke lučanskog superligaša, trenera Ivana Stefanovića.

Đorđe Gordić je dete sa obala Lima, izdanak fudbalske škole ekipe FAP iz Priboja, velika budućnost lučanske Mladosti i srpskog fudbala. Na društvenim mrežama su ga verovatno zbog frizure, ali i sjajnih partija krstili nadimkom "Adrien Rabio za siromašne".

Adrien Rabio
foto: AP

Igrao je za kadetsku reprezentaciju Srbije, uzrasta do 17 godina, koju je vodio bivši selektor Saša Ilić, danas trener Čukaričkog.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track