RADNIČKI DANAS (13.30) DOČEKUJE ZVEZDU NA "ČIKA DAČI" Radenković: Treme nema, prisutna je velika želja
Foto: Starsport©

SUPERLIGA

RADNIČKI DANAS (13.30) DOČEKUJE ZVEZDU NA "ČIKA DAČI" Radenković: Treme nema, prisutna je velika želja

Fudbal -

Trener fudbalera kragujevačkog Radničkog 1923 Vladimir Radenković rekao je da u njegovom timu nema treme pred utakmicu protiv Crvene zvezde i istakao da je kod igrača prisutna velika želja da pruže maksimum i obraduju navijače.

"Pripreme za predstojeću utakmicu protiv Crvene zvezde teku uobičajenim tokom. Treme nema, ali je kod svih igrača i više nego prisutna želja da u nedelju pruže svoj maksimum kako bi obradovali, pre svega, momke sa južne tribine, ali i sve ostale ljubitelje fudbala u Кragujevcu", rekao je Radenković, prenosi klub.

"Dakle, pristup utakmici nije upitan, a da li će to biti dovoljno za pozitivan rezultat, videćemo", dodao je on.

Fudbaleri Radničkog 1923 ugostiće sutra aktuelnog šampiona Srbije, ekipu Crvene zvezde, u utakmici 15. kola Super lige Srbije.

Kragujevački tim je trenutno 12. na tabeli domaćeg šampionata sa 14 bodova, dok je Zvezda druga sa 32.

"Imamo priliku da se odmerimo sa ekipom koju predvodi jedan od najkreativnijih srpskih trenera u poslednjoj deceniji, čiji je trenerski pečat naročito vidljiv u Zvezdinim evropskim utakmicama. Jednostavno, svaka Zvezdina utakmica u Evropi je priča za sebe i podseća na šahovsku partiju", rekao je Radenković.

"U domaćoj ligi je već drugačiji slučaj, s obzirom da su prinudjeni da u kontinuitetu igraju protiv ekipa koje se organizovano brane, pa je samim tim tu više detalja u njihovoj igri koji se ponavljaju iz utakmice u utakmicu", dodao je on.

Zvezda je u sredu izgubila od Radnika, čime je okončala prvenstveni niz od 51 uzastopne utakmice bez poraza i pri tom izgubila korak za vodećim Partizanom, ali Radenković nije želeo da govori o tom meču crveno-belih.

"Ne bih previše komentarisao njihov poraz od ekipe Radnika u sredu. Svaka utakmica je posebna priča, kako ta u Surdulici, tako i ova koja je na programu u nedelju", rekao je on.

Кragujevački tim će i na predstojećoj utakmici biti oslabljen neigranjem najboljeg strelca Marka Mirića, koji se i dalje nalazi u procesu rehabilitacije, dok su svi ostali igrači spremni za meč.

Utakmica se igra danas od 13.30 na stadionu "Čika Dača".

lopta, fudbalska lopta
foto: Profimedia

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track