PIKSI IZVODI DRUGI TIM PROTIV KATARA: Odmaraju prvopozivci, prilika za Vanju, Grujića, Račića i Jovića, tu je novi levi bek
Foto: FSS

očekivano

PIKSI IZVODI DRUGI TIM PROTIV KATARA: Odmaraju prvopozivci, prilika za Vanju, Grujića, Račića i Jovića, tu je novi levi bek

Fudbal -

Selektor želi da sačuva najbolje od povreda i odmori ih za Portugal

Večerašnja prijateljska utakmica protiv Katara (18.00) na stadionu "Rajko Mitić" trebalo bi da posluži selektoru Draganu Stojkoviću kao poslednji filter, da se uveri ko bi od onih koji će igrati moći da bude od pomoći u meču protiv Portugala.

Aleksandar Mitrović
foto: Profimedia

Piksi želi da pre svega zaštiti svoje glavne adute od mogućih povreda i sačuva ih za nedelju. Sasvim je izvesno da protiv Katara utakmicu neće početi Filip Kostić, Sergej Milinković-Savić, Nikola Milenković, Dušan Tadić, Strahinja Pavlović, Aleksandar Mitrović, Nemanju Gudelja i Predrag Rajković.

Vanja Milinković-Savić
foto: Profimedia

Priliku da debituje za Srbiju trebalo bi da dobije golman Vanja Milinković-Savić, dok bi drugo poluvreme trebalo da brani Mile Svilar, čuvar mreže koji je prvo igranje za Orlove upisao baš protiv Katara.

Filip Mladenović
foto: Starsport©

Poslednju liniju trebalo bi da čine Uroš Spajić, Stefan Mitrović i Miloš Veljković. Bočne strane popuniće Filip Mladenović na levoj, odnosno Andrija Živković na desnoj. Izvesno je da priliku po boku dobiju Mihailo Ristić ili Aleksa Terzić.

Dušan Vlahović, Luka Jović
foto: Profimedia

U veznom redu treba očekivati Marka Grujića i Uroša Račića, ispred njih Sašu Lukića. Napad će predvoditi Luka Jović, a partneri će mu biti ili Dušan Vlahović, ili Nemanja Radonjić.

Srbija je zbog povreda ostala bez Darka Lazovića i Filipa Đuričića, fudbalera koji su uglavnom dejstvovali po desnoj strani.

Mogući sastav Srbije za večerašnji meč protiv Katara je: V. Milinković Savić - Spajić, S. Mitrović, Veljković - Živković, Grujić, Račić, Lukić, Mladenović - Jović, Vlahović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track