HRVATI ŽESTOKO PROZIVAJU SUDIJU ZBOG UTAKMICE NA MARAKANI: Makeli PONESI NAOČARE, Ronaldu u Beogradu nisi priznao ČIST GOL! VIDEO
Foto: Profimedia

stiže u split

HRVATI ŽESTOKO PROZIVAJU SUDIJU ZBOG UTAKMICE NA MARAKANI: Makeli PONESI NAOČARE, Ronaldu u Beogradu nisi priznao ČIST GOL! VIDEO

Fudbal -

U nedelju su na programu odlučujući mečevi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a pored duela koji nas najviše zanima, "biti ili ne biti" utakmice igraju se širom Evrope.

Srbija gostuje Portugalu u Lisabonu u utakmici u kojoj mora da pobedi kako bi, bez odlaska u baraž, obezbedila igranje na Mundijalu.

A, u Splitu će Hrvatska morati da dođe do tri boda protiv Rusije, kako bi kvalifikacije završila na prvom mestu.

Hrvatski mediji su zbog važnosti utakmice puno pažnje posvetili detaljima, a nije im promaklo ni ko će suditi meč na "Poljudu".

Utakmicu Hrvatske i Rusije sudiće Dani Makeli sa svojim timom, a naše komšije su se prisetile kontroverzi koje su pratile Holanđanina.

Portal "24 sata" je u prvi plan stavio utakmicu Srbije i Portugala u Beogradu, kada Ronaldu nije priznat gol za pobedu u poslednjim sekundama.

Podsetimo, Stefan Mitrović je u poslednjem trenutku izbacio loptu, a sudija Dani Makeli nije prekinuo igru i pokazao prema centru što je razljutilo kapitena Portugala.

- Dani Makeli (38) sudiće utakmicu Hrvatske i Rusije na "Poljudu" u nedelju od 15 sati. UEFA je za odlučujuću utakmicu u borbi za Svetsko prvenstvo izabrala jednog od svojih najboljih sudija, oko kojeg je samo ove godine bilo mnogo kontroverzi. Prva se dogodila krajem marta kada su on i njegovi pomoćnici propustili čist gol Portugala i Kristiana Ronalda za pobedu u Srbiji. Umesto pobede gostiju utakmica je završena rezultatom 2:2. Makelie se nešto kasnije zahvalio svom pomoćniku Diksu koji nije video taj gol, a trebalo je - navedeno je na "24 sata", uz preporuku Holanđanima da u Split ponesu naočare kako.

Kao drugi kontroverzni momenat u relativno kratkom vremenskom periodu, Hrvati su naveli situaciju sa utakmice Engleske i Danske u polufinalu Evropskog prvenstva.

Makeli je na tom meču dosudio jedanaesterac za Engleze u 104. minutu, nakon što je Sterling pao u kaznenom prostoru, a Pol van Boekel, sudija iz VAR sobe (sedeće u VAR sobi i na Poljudu), potvrdio odluku kolege.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track