BORJAN U TRENERCI BRILJIRAO NA GOLU I SAČUVAO POBEDU: Kanada hita ka Svetskom prvenstvu na koje čeka 36 godina!
Foto: Profimedia

kakav car!

BORJAN U TRENERCI BRILJIRAO NA GOLU I SAČUVAO POBEDU: Kanada hita ka Svetskom prvenstvu na koje čeka 36 godina!

Fudbal -

Golman Crvene zvezde branio odlično protiv Kostarike koja je izgubila od Kanade sa 1:0 (0:0) u kvalifikacijama za SP u Kataru

Kanada suvereno nastavlja svoj put ka Svetskom prvenstvu u Kataru naredne godine, a sve sa kapitenom Milanom Borjanom u timu!

Golman Crvene zvezde bio je nesavladiva prepreka za Kostariku u novoj pobedi Kanađana 1:0 (0:0) koja ih je dodatno učvrstila u borbi za mundijalsku vizu.

Kanađani su u prvih šest kola upisali dve pobede i četiri remija, a sada je stigao i treći trijumf. Posle pobede SAD nad Meksikom, Kanada je jedina od osam KONKAKAF selekcija koja u ovom ciklusu kvalifikacija ne zna šta znači poraz!

Završen je prvi krug utakmica, a Kanada se posle sedam kola nalazi na trećem mestu sa 13 bodova, sa najboljom odbranom i samo četiri primljena gola!

Milan Borjan
foto: Profimedia

Zasluge za to idu Milanu Borjanu, koji je sigurno čuvao gol domaćeg tima, imao je i jednu dobru odbranu, a neobično je i da je ostao nesavladan noseći trenerku tokom utakmice, što je čest bio slučaj nekada davno kada su golmani branili u trenerkama.

Ali, najviše zaslužan za trijumf je ipak Džonatan Dejvid, koji je u 57. minutu postigao jedini gol na meču.

Tako su se Kanadani učvrstili na trećem mestu sa 13 bodova, jednim manje od SAD i Meksika, ali i dva više od Paname. Najbolja tri tima će direktno otići na Mundijal, četvrti će u baraž, a kako petoplasirana Kostarika ima sedam bodova manje od Kanade, jasno je da će Borjan i njegov tim biti u lepoj prilici da se makar nađu u baražu.

Ipak, imajući u vidu kako igra ekipa koju predvodi i Bajernov Alfonso Dejvis, Borjan i Kanada bi naredne godine u ovo vreme mogli da se pripremaju za svoj prvi nastup na Svetskom prvenstvu još od 1986. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track