SKANDAL PRED MEČ SA SRBIJOM! Selektor Portugala u Pandora papirima, optužen za prevaru
Foto: Profimedia

negira optužbe

SKANDAL PRED MEČ SA SRBIJOM! Selektor Portugala u Pandora papirima, optužen za prevaru

Fudbal -

Skandal trese fudbalsku reprezentaciuju Portugala, nešto više od 24 časa pred ključni duel za direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, protiv Srbije, koji je na programu u nedelju od 20.45 u Lisabonu.

Selektor Portugala Fernando Santoš optužen je da je pokušao da utaji porez uz prevaru sa fiktivnim kompanijama, prenose mediji.

U Pandora papirima, koji su uzburkali i doneli nemir u mnogim zemljama, navodi se da je Santoš po dolasku na klupu Benfike potpisao ugovor o pravima na fotografije vredan 480 hiljada evra uz posredstvo dve lažne kompanije Novinar "Ekspresa" je taj koji je otkrio ovakve informacije, a ugovor nikada nije izvršen, iako je ideja bila da se izbegne porez.

Ugovor od 4. septembra 2006. godine potpisan je između tri strane - Santoša, Benfike i Siloue Limited, firme registrovane u Irskoj, a svemu je posredovala Santošova ćerka, Katija.

Fernando Santoš negira da je "promovisao, izvršio ili se pridržavao bilo kakve šeme za utaju poreza".

- Nikada nisam pokušavao da pribavim finansijsku dobit nakoju nisam imao pravo - kazao je Santoš.

Selektor je na kraju potpisao još jedan ugovor vredan 776.000 evra, koji je potpisao u julu 2007. godine, kojim su poništeni svi raniji potpisani ugovori.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track