ITALIJANI NISU DOBILI NI EVRO ZA FALKA Predsednik Lećea otkrio Zvezdin problem: NIŠTA NISU UPLATILI, čekamo, ali neprijatno je
Foto: www.crvenazvezdafk.com

transfer

ITALIJANI NISU DOBILI NI EVRO ZA FALKA Predsednik Lećea otkrio Zvezdin problem: NIŠTA NISU UPLATILI, čekamo, ali neprijatno je

Fudbal -

Informacije koje je javnosti u Italiji doneo Stiki Damjani, predsednik Lećea, govore nam da je Filipo Falko u Crvenu zvezdu prešao bez ikakvog obeštećenja.

Očekivali su mnogo od Falka na Marakani, ali za sada nisu dobili ni delić očekivanog.

Italijan je stigao na zimu 2021. godine i od tada je, u crveno-belom dresu na zvaničnim utakmicama upisao 26 nastupa na kojima je postigao šest golova.

Na momente je Falko bljesnuo i pokazao ozbiljan kvalitet, međutim, definitivno se nije snašao u Beogradu onako kako je želeo.

Pred njim je još godinu i po dana ugovora, ima vremena da popravi utisak. U isto vreme i Crvena zvezda ima vremena da uplati prvu dogovorenu ratu za transfer Italijana, smatra Damjani.

Filipo Falko
foto: www.crvenazvezdafk.com

Šampion Srbije je sa Italijanima dogovorio transfer za 1.000.000 evra u tri rate, međutim, još uvek nijedna nije isplaćena, poručio je Damjani.

- Nikakvu uplatu nismo primili za sada, čekamo strpljivo. Kašnjenje nam stvara neprijatnost, ali ne želimo da pravimo tenzije sa Crvenom zvezdom, čak iako je istekao rok za uplatu - poručio je predsednik Lećea, a preneo "Tuto merkato".

Upravo je Damjani u januaru, pre transfera dvadesetdevetogodišnjeg krila, otkrio da su u Lećeu želeli da zadrže igrača, ali da je on odbio da igra i da je tako naterao klub da ga pusti u Crvenu zvezdu.

Podsetimo, nedavno je već bilo reči o transferu Falka. Italijanski klub je pretio tužbom, a iz Zvezde je stigao odgovor i pojašnjenje čitave situacije.

- Za transfer Falka Crvena zvezda je prvobitno imala docnju u plaćanju upravo zbog kašnjenja u naplati planiranih priliva. U tom momentu smo imali nenaplaćena dospela potraživanja od još većeg broja klubova iz više zemalja. Italijanski klub je odmah istakao potraživanje za penale zbog kraćeg kašnjenja koje nismo prihvatili. Iz tog razloga do konačne presude CAS-a po tom pitanju plaćanje nećemo izvršiti jer se ne slažemo sa potraživanjem koje je italijanski klub istakao. Koristimo sve pravne instrumente da zaštitimo Klub u ovom momentu posebno od slučajevima kada druga strana pokušava neosnovano da iskoristi nastalu situaciju i ne pokazuje minimalnu poslovnu etiku dobrog privrednika i poslovnog partnera - naveo je u septembru Marko Petrović, operativni direktor Crvene zvezde.

Međutim, nije puno vremena prošlo od tog trenutka, a iz Italije ponovo stižu opomene. U ovom trenutku deluje da su one samo usmene i da nema razloga za paniku u Ljutice Bogdana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track